Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Rob Grant – “Setting Sail On A Distant Horizon”

Rob Grant

Het concept ‘nepo babies’ is ons allen intussen bekend om het nageslacht van invloedrijke ouders in de muziek-, film- of zakenwereld aan te duiden, die een duwtje richting bekendheid krijgen van mama of papa. Van een ‘nepo dad’ hadden we tot hiertoe nog niet gehoord, maar laten we bij deze Rob Grant als eerste in die categorie introduceren: de vader van populaire Amerikaanse zangeres Lana Del Rey (aka Elizabeth ‘Lizzie’ Grant) doet zijn eerste bescheiden gooi naar de muzikale schijnwerpers. Het gaat vooruit voor de Grants, want nog geen tien dagen na de release van LDR’s nu al iconische single “A&W” werd aangekondigd dat papa Grant begin juni zijn debuutalbum Lost At Sea zal uitbrengen.

Snel volgend op die aankondiging zag meteen een eerste single het levenslicht: “Setting Sail On A Distant Horizon”. Het is een volledig instrumentaal nummer gespeeld op piano en, zoals de titel al doet vermoeden, is meneer Grant een zeilfanaat. Naar eigen zeggen wil hij het gevoel van ultieme vrijheid op een van zijn zeiltrips recreëren, startend met een zachte piano die opbouwt met de zeilen die wind vangen. Naarmate de snelheid van de boot vordert, zwelt ook de piano zacht aan en wordt het nummer minder delicaat. Het lied is kort maar krachtig en ja, we kunnen ons er iets bij voorstellen. De foto van de singlehoes doet dit gevoel ook eer aan, al krijgen we wel een kleine – toevallige? – déjà vu naar Norman Fucking Rockwell van dochterlief…

Of Rob Grants volledige pianoalbum ons in dezelfde kalme beroering zal kunnen brengen is afwachten tot 9 juni. Daarop zullen ook twee nummers met vocals van dochterlief te horen zijn.

Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quavo & Lana Del Rey - "Tough"

Ondanks dat de muziek van Migos, en bij uitbreiding dus Quavo, en Lana Del Rey mijlenver uit elkaar ligt, was een samenwerking…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.