Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak – “HOEKEN EN MUREN”

© CPU – Stijn Verbruggen

Op zijn debuutalbum BRAK moeten we nog een dikke maand wachten, maar in aanloop daarnaar verwent de Brusselse rapper Jazz Brak ons nu al met wat singles. Samen met Stikstofcollega’s Zwangere Guy, Astrofisiks en DJ Vega speelt hij als zwaargewicht in het genre al jaren Vlaamse en Brusselse concertzalen plat, tot hij eind vorig jaar besliste om daarnaast ook een soloproject te beginnen. Met “Ronde Cirkels” kregen we al een eerste nummer op ons bord. Nu kunnen we ook het tweede, “HOEKEN EN MUREN”, streamen.

Afgelopen weekend stond Jasper De Ridder, zoals zijn ouders hem noemden, op showcasefestival We Are Open in Trix om zijn allereerste soloperformance ooit te geven en in “HOEKEN EN MUREN” horen we hem daar al in de eerste seconden over rappen. Onder een door hobogeleide beat, die Ozo Beatz voor z’n rekening nam, heeft Brak het – net zoals dat op zijn album het geval zal zijn – met zijn zware, nasale stem over zijn relatie met onze hoofdstad. Dat Jazz Brak geen geld-seks-drugsrapper is, wisten we al langer, en ook deze single heeft een serieuze toon. De rapper kijkt met een kritische blik naar zijn omgeving: ‘Racisten en fascisten scheer niet zomaar over kam / maar het grootste deel van korps rotte appels in de mand’ en ‘BX dat zijn negentien gemeenten rien à voir / de verschillen zijn hier groot, ook met maar één straat van elkaar’ zijn lines die in ons hoofd blijven hangen. Het is leuk om te horen hoe De Ridder met woorden en uitdrukkingen speelt. Met deze nieuwe single heeft de rapper ons alleen maar meer doen uitkijken naar zijn debuutalbum.

BRAK van Jazz Brak komt uit op 23 maart via Top Notch.

Op 25 maart kan je de Brusselaar aan het werk zien op Out The Frame in Gent, waar wij duotickets voor mogen weggeven.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nas & DJ Premier - "Define My Name"

‘I don’t know how to start this shit’ zei Nas exact dertig jaar geleden, waarna hij een van de allerbeste hiphopalbums aller…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.