Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TAPE TOY – “Sick Sick Sick”

© Fenna Jensma

Ruim een jaar nadat de Nederlandse rockformatie TAPE TOY hun debuutalbum Honey, WTF?! uitbracht, komt het viertal met goed nieuws! Op 15 april 2023 krijgt hun gesmaakt debuut een opvolger, in de vorm van een ep. Deze nieuwe telg slaat een breuk met de donkere ondertoon die Honey, WTF?! had vanwege de centrale thema’s verlies, rouw en het daarna weer doorgaan. In plaats hiervan verenigt de vrolijk klinkende indierock zich met banalere situaties zoals een crush die uiteindelijk niet uitbloeit tot een relatie en gemiste verjaardagen.

Bij een aankondiging van nieuw werk hoort nu eenmaal een voorproefje. “Sick Sick Sick” heet de eerste single en scheurt aan een rotvaart binnen. Inhoudelijk gaat het nummer over het doorbreken van de dagelijkse sleur door een stevig feestje te bouwen, ook al heeft het overmatige alcoholgebruik de dag erna zijn gevolgen. Wij wanen ons alvast midden in een wild feestje wanneer we deze single horen. De basgitaar vormt een stevige basis voor de scheurende gitaren. De vrolijke en gemakkelijk in het oor liggende zang zet de kers op de taart.

Wij kijken alvast uit naar wat de nieuwe ep nog zoal te bieden zal hebben, maar met “Sick Sick Sick” sturen de Nederlanders alvast een sterk visitekaartje de ether in. Wie hen live aan het werk wil zien, kan de komende weken terecht in onder meer Groningen, Amsterdam, Den Haag en Goes.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Tape Toy - TTYS (★★★½): Jong, herkenbaar en ambitieus

De nineties zijn al even achter de rug, maar godzijdank zijn er nog muzikanten die het de moeite waard vinden om zich…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2022

Dit jaar kwamen er een hoop uitstekende platen van Belgische bodem uit, waarvan we de twintig beste al aan je voorschotelden, maar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tape Toy - Honey, WTF (★★★★): Een springerige introductie

Inmiddels drie jaar geleden zag de Nederlandse band Tape Toy het levenslicht. De vier leden hadden elkaar in eerste instantie niet uitgekozen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.