Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland – “Good Girls”

© CPU – Jan Van Hecke

Er zijn weinig podia binnen de Lage Landen die Portland de afgelopen jaren nog niet mochten ontvangen. De dromerige indiepop van Jente Pironet en Sarah Pepels slaat dan ook al sinds de begindagen gigantisch hard aan, getuige ook het succes dat debuutplaat Your Colours Will Stain kende. Daar komt nu, na enkele jaren van intensief touren, eindelijk een vervolgstuk van. Departures verschijnt binnen een dikke maand, al kregen we dankzij eerder uitgebrachte singles “Sensational” en “Stardust” wel al een idee van hoe die plaat zal gaan klinken. Een soort verlengstuk van wat we al van Portland gewoon waren, zo bleek, en dat bewijst het duo vandaag ook met het nieuwe “Good Girls”.

Ook op deze nieuwste creatie is de evolutie die Portland de afgelopen maanden onderging duidelijk hoorbaar. Zo hangt het nummer aan elkaar met een dromerig gitaarriffje, waarover dan de herkenbare stemmen van het duo worden gegoten. Die combinatie zorgt wederom voor een fijne single, die daarbovenop ook nog eens makkelijk in het gehoor ligt. Portland lijkt op die manier dus de gulden middenweg te hebben gevonden tussen het commerciële succes en simpelweg goeie songwriting, want het ziet ernaar uit dat het duo met “Good Girls” opnieuw een hitje te pakken heeft.

Departures verschijnt op 17 maart 2023. Portland stelt dat album op woensdag 19 april voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2109 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Portland @ Wilde Westen (De Kreun): Sprankelend ‘sensational’

Poëtische dreampop die vertrekt vanuit een melancholie die met donker en licht speelt, maar altijd de juiste snaar raakt; dat is Portland….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland - "Time To Talk"

22 oktober is Wereldstotterdag, en ter ere daarvan heeft de Belgische band Portland een nummer gemaakt. Het lied, “Time To Talk”, ontstond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.