Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland – “Stardust”

Portland

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu het einde van het jaar nadert en het alsmaar vroeger donker wordt, leent het weer zich meer dan perfect tot de muziek van Portland. Het muzikale project rond Jente Pironet en Sarah Pepels wist zich in een mum van tijd op te werken tot vaste waarde binnen het muzieklandschap van de Lage Landen, met slechts één plaat onder de arm. Daar komt begin volgend jaar verandering in, want dan komt het duo met Departures op de proppen. Uit dat langverwachte tweede album kregen we met “Sensational” al een bijzonder fijn eerste voorsmaakje te horen. Eentje dat nu wordt opgevolgd door het nieuwe “Stardust”.

Een titel als “Stardust” geeft al redelijk weg wat je te wachten staat, maar toch slaagt Portland er in om te blijven betoveren. Dat doet het vooral dankzij Sarah, die de hoofdrol speelt op deze single. Begeleid door alsmaar grootser aanzwellende instrumentatie is het namelijk haar stem die je bij de hand neemt doorheen het nummer. Op die manier fungeert ze als het ware als lichtje in de duisternis, al duurt de tocht met zijn kleine vijf minuten wel een tikkeltje lang. “Stardust” neemt de tijd om zich te ontplooien, maar slaagt in z’n geheel zeker in zijn opzet.

Departures verschijnt op 17 maart 2023. Portland stelt dat album op woensdag 19 april voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Portland @ Wilde Westen (De Kreun): Sprankelend ‘sensational’

Poëtische dreampop die vertrekt vanuit een melancholie die met donker en licht speelt, maar altijd de juiste snaar raakt; dat is Portland….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland - "Time To Talk"

22 oktober is Wereldstotterdag, en ter ere daarvan heeft de Belgische band Portland een nummer gemaakt. Het lied, “Time To Talk”, ontstond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.