Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nina Kraviz – “tarde”

De Russische Nina Kraviz had in een ver verleden een eigen tandartsenpraktijk, maar besliste in 2008 om zich vol op muziek te storten. Haar grootste hit scoorde ze met “Ghetto Kraviz” in 2012 en ook de jaren daarna bleef ze techno en house produceren. Met haar laatste release, “hace ejercicios”, maakte de Russische nog een uitstap naar psytrance en op haar nieuwe single is de genreswitch nog groter. Ze brengt het nummer uit in aanloop naar haar tweede album, dat een heel andere sound naar buiten zal brengen dan we van Kraviz gewoon zijn.

Met “tarde”, opgenomen in Kraviz’ slaapkamer in 2020, zet de dj-producer-zangeres haar verkenning van het poplandschap voort. Ze zong al eerder eigen producties in, maar doet dat nu ook in het Spaans, waarvoor ze speciaal taallessen nam. Doffe, gedempte blaasinstrumenten trappen het nummer op gang en wanneer Kraviz begint te zingen over een sterke liefde, beseffen we dat de releasedatum niet at random gekozen is. Buiten het feit dat we de Russische voor het eerst in het Spaans horen zingen, gebeurt er in de dromerige track bijzonder weinig. Ze wil liefde krijgen en liefde geven, maar alleen daarover dik vijf minuten lang zingen volstaat als je een sterk lied wilt brengen. De la la la la’s voelen opvullend en ongeïnspireerd aan. Synths vervangen de blazers nog, die naar het einde toe in de verte weggalmen, maar het kan de track niet redden. Het nieuwe “tarde” is minimalistisch en experimenteel. Over of het experiment ook geslaagd is, zijn we eerder sceptisch. Misschien kan haar album het tegendeel bewijzen, maar voorlopig kunnen we Kraviz’ oude elektronische sound meer smaken.

Wie Nina Kraviz de komende maanden aan het werk wil zien, heeft verschillende opties. De dj-producer staat op het podium van Paaspop (8 april), Rave Rebels (15 april), Awakenings Spring Festival (13 mei) en Tomorrowland (23 en 28 juli).

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

KNTXT: Charlotte de Witte @ Flanders Expo: Stevig in de technotroon

KNTXT en een Gentse afspraak in februari: het begint stilaan een zekerheid te worden. Het feestconcept begon zijn Belgische reeks in het…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Indira Paganotto & Nina Kraviz - "white horse"

Indira Paganotto is een van de opkomende talenten in de technowereld, al twijfelen we of we haar zo nog wel kunnen noemen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.