Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Indira Paganotto & Nina Kraviz – “white horse”

© Austėja Ščiavinskaitė

Indira Paganotto is een van de opkomende talenten in de technowereld, al twijfelen we of we haar zo nog wel kunnen noemen. Sinds ze tekende bij Charlotte de Wittes label KNTXT, gaat het hard voor de Spaanse met Indische roots. Haar unieke en energieke mix tussen psytrance en techno speelt daar een cruciale rol in. Tracks als “Takeshi” en “Legend” doen speakers tot hun limieten drijven en hebben een trancy en extatisch geluid dat een menigte als een massa laat bewegen. Net als dat bij Paganotto het geval was, startte de carrière van mede-technoproducer Nina Kraviz’ ook bij housemuziek. Met “haje ejercicios” maakte de Russische al eens een uitstap naar psytechno en voor “white horse” doet ze dat graag nog eens opnieuw.

Wazige lyrics waar we voor de rest niks uit kunnen maken, zetten meteen de toon voor de rest van de track die ons meezuigt in een droom. Gestaag doet de bas zijn intrede en wordt het geluid voller. Vooraleer de stoomtrein echt op gang komt, ebt die bas nog even weg, tot de drop eraan komt. Waarom de dames voor “white horse” als titel kozen, weten we niet precies, maar ze hadden evengoed voor “Pink Elephant” kunnen kiezen. Door de combinatie van de 145 beats per minute-psytechnobeat en de bezeten stem die ons blijft achtervolgen, lijkt het net alsof we aan het trippen zijn. Dat er af en toe aan de basknop wordt gedraaid, maakt het alleen maar leuker om te luisteren. Zo krijgen we een geslaagde energieke en tegelijkertijd dromerige Spaans-Russische samenwerking, al lijkt Paganotto’s stempel toch iets zwaarder doorgedrukt dan die van Kraviz.

Wie de dames de komende maanden aan het werk wil zien, heeft meerdere opties. Beide dj’s draaien op Awakenings Spring Festival (13 en 14 mei), Awakenings Summer Festival (8 en 9 juli), en ook op Tomorrowland kan je de twee dames terugvinden: Kraviz staat er op 23 en 28 juli, Paganotto op 22 en 30 juli. Verder kan je Kraviz nog spotten op Paaspop (8 april) en Rave Rebels (15 april). Paganotto speelt nog op Extrema Outdoor (28 mei) en op Voodoo Village (9 of 10 september).

Indira Paganotto: Facebook / Instagram / Website
Nina Kraviz: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte - "Roar"

Een lange tijd werd techno door de grote meute gezien als iets marginaal undergrounds. Die tijden zijn echter voorbij, want het genre…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amelie Lens - "Breathe"

In de Belgische en bij uitbreiding internationale technowereld vormt Amelie Lens een puzzelstukje waar je al lang niet meer omheen kan. De…
InstagramLiveRecensies

KNTXT: Charlotte de Witte @ Flanders Expo: Stevig in de technotroon

KNTXT en een Gentse afspraak in februari: het begint stilaan een zekerheid te worden. Het feestconcept begon zijn Belgische reeks in het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.