Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashnikko – “You Make Me Sick!”

© CPU – Nathan Dobbelaere

‘Wanneer ik een liedje schrijf, voel ik me zo high als een garnaal.’ Het zijn de treffende woorden uit ons interview met de rebelse popwervelwind Ashnikko, die met haar muziek al vaak wist te provoceren en de aandacht opeiste. Haar mixtape DEMIDEVIL werd geprezen voor de uitdagende producties en haar gevoel om aanstekelijke popnummers toch in een gedurfd jasje te steken. Ondanks ze vorige zomer nog op Pukkelpop de Dance Hall op zijn grondvesten liet daveren, verscheen er vorig jaar geen nieuwe muziek van Ashnikko. Ze was namelijk druk in de weer om nieuw materiaal af te werken en deelt nu alvast een eerste voorsmaakje.

“You Make Me Sick!” is op zijn minst gezegd een gewaagd nummer, dat zeker en vast niet iedereen zal aanspreken. Dit is echter het grootste voordeel van het nummer, want net dat geeft deze single een onderscheidend karakter van alles wat ze tot nu toe al uitbracht. Het ruige en luide zat er al vaak in, maar wordt deze keer nog meer in het extreme getrokken. Ashnikko rapt en roept je trommelvliezen namelijk bij elkaar en is duidelijk niet schuw om voor minder voor de hand liggende geluiden te gaan. “You Make Me Sick!” is even angstaanjagend als een blaffende Duitse herder, maar heeft toch een bepaalde aantrekkingskracht die we niet kunnen ontkennen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1835 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ashnikko - WEEDKILLER (★★★½): Pop met een scherp kantje

In 2021 bracht Ashnikko, artiestennaam van de 27-jarige Ashton Nicole Casey, haar eerste mixtape DEMIDEVIL uit. Nu, twee jaar en een pauze…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashnikko - "Worms"

Fans van Ashnikko hebben het tegenwoordig ongetwijfeld naar hun zin, want de Amerikaanse had heel wat goed nieuws mee te delen. Zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.