Muzieknieuwtjes

Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep winnen De Nieuwe Lichting 2023!

© Studio Brussel

Zoals elk jaar ging Studio Brussel ook in 2023 op zoek naar De Nieuwe Lichting; een titel die Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep zich vanaf heden mogen toeschrijven. De talentenjacht is tot op heden toch wel de meest invloedrijke van het land als het aankomt op naambekendheid en airplay. Het ziet er dus naar uit dat we “White Rose“, “Girlcrush” en “Jack’s Tendency” de komende weken in overvloed te horen zullen krijgen, maar zou het ook geen verrassing mogen zijn als (een van) de drie winnaars op de affiche van je favoriete festival opduiken. Naast een uitbreiding van de fans, trekken de winnaars ook op bootcamp, waar ze naast professionele begeleiding ook een sessie mogen opnemen. Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp zullen binnenkort ook opduiken op de cover van Knack Focus en worden hoogstpersoonlijk begeleid door VI.BE.

Dat Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep hebben gewonnen, hoeft daarnaast niet meteen te betekenen dat het verhaal van de andere finalisten hier en nu stopt. De vakjury (bestaande uit o.a. Thibault Christiaensen (Equal Idiots), Jeroen De Pessemier (The Subs) en Michael Illegems (Knack Focus)) gaf Anna Maehl, Oriana Ikomo en Mayorga bijvoorbeeld een streepje voor, en hun stem goed is voor een vierde van het eindtotaal. Uiteindelijk trok enkel Mayorga aan het langste eind. Het verleden wees daarnaast ook al vaak genoeg uit dat niet-winnaars een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan, getuige het succes van pakweg Yong Yello, Rhea of Aili. Bij deze willen we dus nogmaals benadrukken dat de nummers van alle negen finalisten van hoge makelij waren.

2047 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Jack Vamp & The Castle of Creep @ Ancienne Belgique (AB Club): Zwoel, funk en indierock

Velen onder ons leerden Jack Vamp & The Castle of Creep kennen toen de band rond Arthur Boussiron vorig jaar De Nieuwe…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

België boven op Rock Werchter 2024 met o.a Brutus, J. Bernardt en BLUAI!

Het is de ‘Week van de Belgische Muziek’ en dat laat Rock Werchter niet onopgemerkt passeren. Vandaag voegt de organisatie immers een…
Muzieknieuwtjes

bwana, YESNOMAYBE en ise winnen De Nieuwe Lichting 2024

Het nieuwe jaar werd enkele weken terug ingezet en daarbij hoort ook een nieuwe De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Een week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.