Muzieknieuwtjes

Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep winnen De Nieuwe Lichting 2023!

© Studio Brussel

Zoals elk jaar ging Studio Brussel ook in 2023 op zoek naar De Nieuwe Lichting; een titel die Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep zich vanaf heden mogen toeschrijven. De talentenjacht is tot op heden toch wel de meest invloedrijke van het land als het aankomt op naambekendheid en airplay. Het ziet er dus naar uit dat we “White Rose“, “Girlcrush” en “Jack’s Tendency” de komende weken in overvloed te horen zullen krijgen, maar zou het ook geen verrassing mogen zijn als (een van) de drie winnaars op de affiche van je favoriete festival opduiken. Naast een uitbreiding van de fans, trekken de winnaars ook op bootcamp, waar ze naast professionele begeleiding ook een sessie mogen opnemen. Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp zullen binnenkort ook opduiken op de cover van Knack Focus en worden hoogstpersoonlijk begeleid door VI.BE.

Dat Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep hebben gewonnen, hoeft daarnaast niet meteen te betekenen dat het verhaal van de andere finalisten hier en nu stopt. De vakjury (bestaande uit o.a. Thibault Christiaensen (Equal Idiots), Jeroen De Pessemier (The Subs) en Michael Illegems (Knack Focus)) gaf Anna Maehl, Oriana Ikomo en Mayorga bijvoorbeeld een streepje voor, en hun stem goed is voor een vierde van het eindtotaal. Uiteindelijk trok enkel Mayorga aan het langste eind. Het verleden wees daarnaast ook al vaak genoeg uit dat niet-winnaars een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan, getuige het succes van pakweg Yong Yello, Rhea of Aili. Bij deze willen we dus nogmaals benadrukken dat de nummers van alle negen finalisten van hoge makelij waren.

1690 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Bastille, Arsenal en Jack Vamp & The Castle of Creep naar Suikerrock!

Het Belgisch festivallandschap krijgt de afgelopen weken meer dan vorm, want sinds kort is ook Suikerrock uit de startblokken geschoten. Sinds het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.