Muzieknieuwtjes

Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep winnen De Nieuwe Lichting 2023!

© Studio Brussel

Zoals elk jaar ging Studio Brussel ook in 2023 op zoek naar De Nieuwe Lichting; een titel die Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep zich vanaf heden mogen toeschrijven. De talentenjacht is tot op heden toch wel de meest invloedrijke van het land als het aankomt op naambekendheid en airplay. Het ziet er dus naar uit dat we “White Rose“, “Girlcrush” en “Jack’s Tendency” de komende weken in overvloed te horen zullen krijgen, maar zou het ook geen verrassing mogen zijn als (een van) de drie winnaars op de affiche van je favoriete festival opduiken. Naast een uitbreiding van de fans, trekken de winnaars ook op bootcamp, waar ze naast professionele begeleiding ook een sessie mogen opnemen. Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp zullen binnenkort ook opduiken op de cover van Knack Focus en worden hoogstpersoonlijk begeleid door VI.BE.

Dat Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep hebben gewonnen, hoeft daarnaast niet meteen te betekenen dat het verhaal van de andere finalisten hier en nu stopt. De vakjury (bestaande uit o.a. Thibault Christiaensen (Equal Idiots), Jeroen De Pessemier (The Subs) en Michael Illegems (Knack Focus)) gaf Anna Maehl, Oriana Ikomo en Mayorga bijvoorbeeld een streepje voor, en hun stem goed is voor een vierde van het eindtotaal. Uiteindelijk trok enkel Mayorga aan het langste eind. Het verleden wees daarnaast ook al vaak genoeg uit dat niet-winnaars een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan, getuige het succes van pakweg Yong Yello, Rhea of Aili. Bij deze willen we dus nogmaals benadrukken dat de nummers van alle negen finalisten van hoge makelij waren.

2115 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Isaac Roux @ Het Depot (Foyer): Heerlijk ingetogen

In de foyer van Het Depot speelde gisteren Isaac Roux zijn laatste clubshow alvorens op tour te vertrekken met Dotan en Portland….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aarde Aan Daan - "Verrassing"

Wie denkt dat enkel oubollige liedjes in het Nederlands geschreven worden is eraan voor de moeite. Dat bewijst Aarde Aan Daan die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.