Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack Vamp & The Castle of Creep – “Jack’s Tendency”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nadat Jack Vamp & The Castle of Creep van het afgelopen jaar gebruik maakte om zijn liveshow en nieuw materiaal op punt te stellen, lijkt 2023 het jaar van de grote oogst te worden. Er staan met andere woorden mooie dingen te gebeuren voor het Limburgse collectief, dat na het releasen van fijne singles als “On The Run” en “Felix The Cat” zelfs zijn debuutplaat heeft ingeblikt. Details zijn er, buiten het feit dat de band samenwerkte met Pieter-Jan Decraene (o.a. Sam De Nef, TJE, Rhinos Are People Too), echter nog niet, maar als het eindresultaat even strak klinkt als deze nieuwste “Jack’s Tendency”, dan mogen we Arthur Boussiron en zijn kompanen een rooskleurige toekomst voorspellen.

Waar Jack Vamp op zijn vorige single nog wat meer richting new wave neigde, verkent de band op deze creatie eerder de poppy horizonten van zijn genre. Desalniettemin gaat het er zoals gewoonlijk weer bijzonder vrolijk en dromerig aan toe op “Jack’s Tendency”, waardoor je je binnen de kortste keren weer in een surfy sfeer bevindt. Zeker doordat de refreinen gigantisch blijven hangen, ziet het ernaar uit dat het vijftal voor het eerst een bescheiden hitje te pakken kan hebben. Het is dus fijn dat Jack Vamp meerdere aspecten van zijn sound probeert te combineren, wat ook vandaag een fijne single oplevert!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2048 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Jack Vamp & The Castle of Creep @ Ancienne Belgique (AB Club): Zwoel, funk en indierock

Velen onder ons leerden Jack Vamp & The Castle of Creep kennen toen de band rond Arthur Boussiron vorig jaar De Nieuwe…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.