Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack Vamp & The Castle of Creep – “Jack’s Tendency”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nadat Jack Vamp & The Castle of Creep van het afgelopen jaar gebruik maakte om zijn liveshow en nieuw materiaal op punt te stellen, lijkt 2023 het jaar van de grote oogst te worden. Er staan met andere woorden mooie dingen te gebeuren voor het Limburgse collectief, dat na het releasen van fijne singles als “On The Run” en “Felix The Cat” zelfs zijn debuutplaat heeft ingeblikt. Details zijn er, buiten het feit dat de band samenwerkte met Pieter-Jan Decraene (o.a. Sam De Nef, TJE, Rhinos Are People Too), echter nog niet, maar als het eindresultaat even strak klinkt als deze nieuwste “Jack’s Tendency”, dan mogen we Arthur Boussiron en zijn kompanen een rooskleurige toekomst voorspellen.

Waar Jack Vamp op zijn vorige single nog wat meer richting new wave neigde, verkent de band op deze creatie eerder de poppy horizonten van zijn genre. Desalniettemin gaat het er zoals gewoonlijk weer bijzonder vrolijk en dromerig aan toe op “Jack’s Tendency”, waardoor je je binnen de kortste keren weer in een surfy sfeer bevindt. Zeker doordat de refreinen gigantisch blijven hangen, ziet het ernaar uit dat het vijftal voor het eerst een bescheiden hitje te pakken kan hebben. Het is dus fijn dat Jack Vamp meerdere aspecten van zijn sound probeert te combineren, wat ook vandaag een fijne single oplevert!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1622 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Jack Vamp & The Castle of Creep @ WERF: De wereld van de Vamp

Je weet het of je weet het niet, maar Studio Brussel maakte afgelopen maandag de negen finalisten van De Nieuwe Lichting 2023…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2023!

De snelste weg naar de top als jonge band of artiest, blijft binnen de Belgische landsgrenzen nog altijd die van het winnen…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.