LiveRecensies

Aitch @ Botanique (Orangerie): Volksmenner uit Manchester

Dat Britse hiphop hot is op dit moment hebben de mensen aan de andere kant van het Kanaal de afgelopen dagen kunnen bewijzen. Zo stond Loyle Carner niet een, maar twee keer in de Ancienne Belgique en werd Stormzy vrijdag aangekondigd voor Rock Werchter. Aan dat rijtje mocht Aitch zich gisterenavond toevoegen door de Orangerie van de Botanique te laten ontploffen. Het grofgebekte straatschoffie uit Manchester bracht vorig jaar zijn debuutalbum Close To Home uit, wat hem zaterdag naar onze hoofdstad bracht. De jonge Brit staat gekend om zijn scherpe lines met een stevig Manchesters accent, al bewees hij op zijn album dat hij ook over een peperkoeken hart beschikt.

Dat het publiek er zin in had, werd al snel duidelijk toen de officiële tour-dj zijn beste r&b- en hiphopschijven op ons afvuurde. Nadat de man ons opgewarmd had, mocht Aitch de uitverkochte Orangerie overnemen. Op de zwoele tonen van “Taste (Make It Shake)” kreeg de jonge Brit de zaal meteen op zijn hand. Na “What’s Next” was het eindelijk tijd voor nieuw werk uit Close To Home met “Bring It Back” en “Louis Vuitton”, die al voor een vroeg hoogtepunt in de set zorgden. Hierna volgde al meteen een charmeoffensief richting de Belgische vrouwen en werd de temperatuur de hoogte ingestuurd met “Strike Me A Pose” en “UFO”. Een dame in het publiek kreeg het zelfs zo warm dat ze besliste haar bh op het podium te gooien.

Het duurde dan ook niet lang vooraleer de eerste moshpits van de avond te noteren vielen. Op de beats van “Raw” ging de eerste pit open en dat feestje werd gewoon doorgezet op “Keisha & Becky”. Wie graag eens een Aitch-concert bijwoont, kunnen we enkel meegeven dat je in de maanden ervoor best wat aan je conditie werkt, want met alle energiebommen die de jongeman op ons bleef afvuren stonden we binnen de kortste keren badend in het zweet te springen. Rustmomentjes zoals “The Palm” en “In Disguise” waren schaars en de zwoelheid die ze brachten, zorgde er ook niet meteen voor dat we konden afkoelen.

Nadat we al de grofgebekte en playboy versie van Aitch te zien kregen, werd het ook eens tijd om zijn zachtere kant te laten zien met “Close To Home” en “My G”, de samenwerking met Ed Sheeran waarop hij rapt over zijn zusje die het syndroom van Down heeft. Dit was dan ook de eerste keer dat de zaal wat decibels lager ging. Die stilte duurde evenwel niet lang aangezien de eerste noten van “Learning Curve” daarna uit de boxen knalden, wat zorgde voor een stroomstoot die in heel Brussel te voelen was. Alsof dat nog niet genoeg was, voegde de Brit er met “Rain” nog een energiebom aan toe, dat zelfs een acapella einde kende. Om het temperatuurverschil met buiten nog een tikkeltje groter te maken, sloot Aitch af met “Baby”, waardoor de zwoelheid een hoogtepunt bereikte.

Aitch liet in de Orangerie van de Botanique zien dat hij ondanks zijn jonge leeftijd het publiek vlot uit zijn hand liet eten. De jongeman liet daarvoor verschillende gezichten zien. Met vettige teksten en mooie praatjes wond hij zonder moeite het (vrouwelijke) publiek rond zijn vinger. Op het einde liet hij dan ook nog even zien dat er onder die pantser stiekem ook wel een peperkoeken hartje zat. Met maar liefst 22 nummers op een uurtje tijd was het ook nodig om het tempo hoog te houden en energie op de zaal te blijven afvuren zonder dat er een bandje op de achtergrond moest meelopen. Na zaterdagavond is het duidelijk geworden dat Aitch zich aan het rijtje van Loyle Carner en Stormzy mag toevoegen.

Setlist:

Taste (Make It Shake)
What’s Next
Bring It Back
Louis Vuitton
Strike A Pose
UFO
Buss Dow
Raw
Keisa & Becky
War
Wait
Safe To Say
Fuego
Bamba
The Palm
In Disguise
1989
Close To Home
My G
Learning Curve
Rain
Baby

Related posts
LiveRecensies

Joy Anonymous @ Botanique (Rotonde): Boiler Room BXL

Twee keer zette Joy Anonymous al voet op Belgische bodem, twee keer was dat in het voorprogramma van Fred again..; een bromance…
LiveRecensies

Glass Beams @ Botanique (Rotonde): The (not so) Masked Singer

Er hangt een zekere mystiek rond Glass Beams. Dit drietal uit Melbourne brengt psychedelische muziek met Indiase invloeden en weet sinds 2021…
LiveRecensies

Jersey @ Botanique (Le Musée): Dansende lampen

Rap, rapper, rapst! Wie een kaartje voor het concert van Jersey in de Botanique wilde bemachtigen moest er heel snel bij zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.