Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Silent Running” (feat. Adeleye Omotayo)

© CPU – Matthias Engels

Van alle projecten waar Damon Albarn een vinger in de pap heeft, staat Blur tegenwoordig terug het meest in de spotlights. De reünie van de ondertussen legendarische Britse band kwam dan ook redelijk onverwachts, waardoor het ernaar uitziet dat de nieuwe langspeler van Gorillaz een beetje onder de radar lijkt te blijven. Met onder andere “Skinny Ape” en “New Gold” kregen we nochtans enkele sterke singles uit Cracker Island te horen, wat alsnog het beste doet vermoeden. De virtuele band blijft trouwens liedjes uitspuwen alsof het niets is, want met “Silent Running” krijgen we vandaag alweer het vijfde voorsmaakje uit het album te horen.

Voor zijn nieuwste creatie sloeg Albarn de handen in elkaar met Adaleye Omotayo, die overigens ook deel uitmaakt van de backingzangers die Gorillaz live ruggesteunen. De vibe zit met andere woorden goed op “Silent Running”, want dat woordje lijkt ook meteen het belangrijkste te zijn aan het nummer. De chille synthlijn zorgt voor een dromerige ondertoon en de stem van de Brit leunt zich daar natuurlijk perfect aan. Heel erg veel gebeurt er uiteindelijk niet in het lied, maar dat betekent daarentegen niet dat het een slechte single is. “Silent Running” is de ideale soundtrack voor een luie namiddag, en zo zet Gorillaz nog maar eens zijn veelzijdigheid in de kijker.

Cracker Island verschijnt op 24 februari.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Blur - The Ballad Of Darren (★★★½): Een aantal prachtnummers, te veel slepers

‘We have lost the feeling that we thought we’d never lose’, zingt Blur op “Barbaric”. Het slaat gelukkig niet op de groep…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gorillaz - Cracker Island (★★★½): Tussen voorspelbaar en verrassend

Ooit was het een groot mysterie wie het muzikale brein achter de virtuele band Gorillaz was, maar ondertussen is Blur-frontman Damon Albarn…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.