Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Marten – “This Is How We Move”

© Katie Silvester

Het is bijna twee jaar geleden sinds we vanuit het Verenigd Koninkrijk verwend werden met niets minder dan een ijzersterk album van een iets minder bekende zangeres. Billie Marten maakte met Flora Fauna misschien wel een van de meest ondergewaardeerde albums van 2021. Hoe dan ook leverde de plaat de zangeres iets meer naamsbekendheid op, waardoor ze enkele mooie podia mocht bestijgen. Ook dat is ondertussen alweer een tijdje geleden, maar Billie heeft allesbehalve stilgezeten. Ze schreef een gloednieuwe plaat onder de noemer Drop Cherries en brengt daar vandaag met “This Is How We Move” een wondermooi eerste voorsmaakje van uit.

Billie Marten pakt vandaag de draad dus gewoon weer op waar ze hem enige tijd geleden liet liggen, wat bijgevolg dus opnieuw een rustgevend en dromerig liedje oplevert. Het is een akoestische gitaar die ons meteen tot rust brengt, waarna de Britse er haar herkenbare stem aan toevoegt en zich zo als warm dekentje op een koude winteravond ontpopt. “This Is How We Move” bloeit op die manier subtiel open aan de hand van minieme strijkers, terwijl de zangeres zich Adrianne Lenker-gewijs onder onze huid wurmt. Zonder dat we het door hebben, heeft Billie Marten ons helemaal meegekregen in haar verhaal, dat langzaam langs onze trommelvliezen wiegt. Lekker wegdromen dus, deze “This Is How We Move”, en minder hadden we ook niet verwacht van de jonge zangeres.

Drop Cherries verschijnt op 7 april.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1969 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Billie Marten - Drop Cherries (★★★): Zweven zonder kompas

Wat deed jij toen je dertien jaar oud was? Pokémonkaarten dealen op de speelplaats, stukjes vlees van tussen je beugel puzzelen… Billie…
AlbumsRecensies

Billie Marten - Flora Fauna (★★★): Minder herfst, meer zon

Met haar fragiele stem, zacht gitaargetokkel en folky arrangementen wist de Engelse Billie Marten een gevoelig plekje in ons hart te stelen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Marten - "Garden of Eden"

De Engelse Billie Marten heeft haar succesformule gevonden: een droevig verhaal, een fragiele stem en gitaargetokkel. Volgens dit recept fabriceerde de jongedame…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.