AlbumsRecensies

Billie Marten – Flora Fauna (★★★): Minder herfst, meer zon

Met haar fragiele stem, zacht gitaargetokkel en folky arrangementen wist de Engelse Billie Marten een gevoelig plekje in ons hart te stelen. Volgens dit succesrecept fabriceerde ze reeds twee bekorende langspelers. De lockdown, die tot veel nieuwe muziek leidde, bleek ook voor deze dame een goede gelegenheid te zijn om nieuwe muziek te schrijven. Op haar nieuwste plaat Flora Fauna gaat ze een andere richting uit dan de brave folk die we van haar gewend zijn. Billie Marten serveert ons energiekere nummers met lichte elektronische invloeden.

Al op de single “Garden of Eden” hoorden we een verandering in de sound van de jongedame. Het lieflijk gitaarspel maakt plaats voor een donkere baslijn en rollende drums. Hoewel de strofes nogal onheilspellend klinken, bloeit het refrein toch open en voelen we zonneschijn. Dit nummer straalt meer pit uit, iets wat meteen voor de volledige plaat geldt. Enkel al de albumcover met het vuil in Billie’s lachende gezicht geeft aan dat het lieflijk meisje stoerder is geworden. Het ietwat onwetende, naïeve kantje is veranderd in maturiteit.

Niet alleen komen de bas en drums meer op de voorgrond, ook synthesizers vullen aan. Het eerder donkere “Human Replacement” is daar een goed voorbeeld van. Hier laat Billie eens haar vuiler kantje zien, wat ook blijkt te werken terwijl ze trouw blijft aan haar gitaargetokkel. Desondanks de ietwat vernieuwde sound met elektronische invloeden, vinden we nog steeds breekbare folk op Flora Fauna. Met nummers als “Pigeon” en “Aquarium” toont de Engelse dat ze nog steeds weet hoe tot een ziel door te dringen met haar fragiele stem.

Op Flora Fauna gaat Billie Marten een ietwat andere kant op met haar breekbare folk. Hoewel er nog steeds vertederende ballads op de plaat staan, horen we nummers met meer pit en energie. De aanwezigheid van de gitaar blijft een constante, maar de ritmesectie mag zich meer uitleven en wordt aangevuld met licht elektronische elementen. Het maagdelijke folkmeisje is veranderd in een volgroeide dame.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Marten - "Garden of Eden"

De Engelse Billie Marten heeft haar succesformule gevonden: een droevig verhaal, een fragiele stem en gitaargetokkel. Volgens dit recept fabriceerde de jongedame…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Billie Marten - "Orange Tree"

Het succesrecept van de Britse Billie Marten is simpel: een subtiele gitaarmelodie en een fragiele stem, overgoten met een folky sausje. Met…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 15 - 21 augustus

Voor de Belgen was het een topjaar op de Olympische Spelen met twee gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles in Rio….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.