Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peuk – “Bokkenpaleis”

© CPU – Peter Verstraeten

In 2019 dropte het Limburgse Peuk een bommetje in ons Belgisch muzieklandschap. Uit een onverwachte hoek maakte het zelfgetiteld debuut gitaren à la Sonic Youth terug hip. Datzelfde jaar tourde de band door de gezelligste club- en festivalpodia die ons land rijk is. Omwille van de coronapandemie werd het even stil rond het drietal. Bassist Jacky Willems legde bijvoorbeeld zijn focus op HEISA, drummer Dave Schroyen op Fence en zangeres-gitarist Nele Janssen verdween van onze radar. De ep Peuk / Head On Stone deed vermoeden dat de sigarettenpeuken uit het repetitiekot nog niet helemaal opgebrand waren. 2023 wordt alleszins het jaar van een muzikale terugkeer. Begin deze week kondigde de band een mini-Europese tournee aan en het nieuws dat ze onderdak vond bij PIAS.

De switch van het lokale FONS Records naar PIAS heeft geen artistieke impact op de muziek. De nieuwe single “Bokkenpaleis” is even ruig als melodieus. Janssens gitaarspel klinkt als een zaagmachine waar je eender welk bouwmateriaal mee kan vermorzelen. Drie akkoorden volstaan om de boodschap te verkondigen. Zo blijft de punkspirit van het lawaaierig trio honderd procent overeind. Ook Willems en Schroyen gaan hun partiturenboekje niet te buiten. Wanneer het iets sneller mag, weten ze daarentegen hun volleerde strakheid te behouden. “Bokkenpaleis” is hiermee noisy hardcorepunk volgens de genreconventies. De single valt allerminst saai te noemen. We zijn er dus zeker van dat rockbeminnende radiozenders “Bokkenpaleis” onmiddellijk zullen opnemen in hun afspeellijsten.

Op 14 april verschijnt Escape Somehow, de tweede plaat van de band. Peuk tourt dit voorjaar door Europa. Er zijn voorlopig nog geen Belgische data. Op 18 mei is de band wel te zien in Cultuurfabriek Hall of Fame te Tilburg.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

België boven op Rock Werchter 2024 met o.a Brutus, J. Bernardt en BLUAI!

Het is de ‘Week van de Belgische Muziek’ en dat laat Rock Werchter niet onopgemerkt passeren. Vandaag voegt de organisatie immers een…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 1): Perfecte opbouw zonder échte ontploffing

Wie vorig jaar aanwezig was, weet dat Rock Olmen een gezellig buurtfestival is, maar dan wel één dat heel erg ‘rock on’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.