Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Fathers – “Rice”

© CPU – Sven Michiels

De Schotten van Young Fathers stoppen maar niet met ons warm te maken voor hun vierde album. Na een afwezigheid van meer dan vier jaar, kunnen we niet wachten om Heavy Heavy met open armen te ontvangen. De band liet eind 2022 al van zich horen met singles “I Saw”, “Geronimo” en “Tell Somebody”. De vierde single “Rice” zal de openingstrack van hun aankomende album worden dat het succes van Cocoa Sugar zal moeten proberen evenaren. De videoclip is net zoals bij de vorige singles opnieuw geregisseerd door David Uzochukwu.

In vergelijking met de drie vorige singles is dit lied (alweer) iets compleet anders. Geen duistere hiphop of eclectische electronica, maar een vrolijk uptempo gospellied. We horen aanstekelijke drums, een toffe tamboerijn en een gospelkoortje. Toch kon het trio uit Edinburgh het niet laten er een duister kantje aan toe te voegen. Achter de gladde baslijnen horen we vervormde stemmen en op het einde volgt een ware catharsis. Het geheel maakt van de single een dansbare helende song, kortom de ideale openingstrack! Al durven we nu al te voorspellen dat nummer twee op de plaat ons meteen terug uit die hemel haalt en ons de duisternis in zal trekken.

Heavy Heavy verschijnt op 3 februari. Op 22 februari kan je ze zien in Trix Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Young Fathers @ Trix: Niet voor kakbroeken 

Vragen we aan Chat GPT wie Young Fathers is, dan beweert die dat het een hiphop en alternatieve r&b groep is. Zelf…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

De Staat, Young Fathers, Young Marco en meer naar Best Kept Secret!

Nadat Best Kept Secret eerder deze maand de eerste grote worp namen op ons afvuurde voor de komende editie, kondigt het festival…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Young Fathers - Heavy Heavy (★★★★): Gevallen in de ketel met heksendrank

Hoe vaak moet je jezelf bewijzen om toch maar door te breken bij het grote publiek? Al van bij hun debuut DEAD…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.