Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Fathers – “Tell Somebody”

© CPU – Sven Michiels

Goed nieuws voor de fans van Young Fathers! Begin volgend jaar brengt de groep namelijk zijn vierde album, Heavy Heavy, uit. Het trio, bestaande uit Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole en Graham Hastings, heeft in 2019 al eens een passage gemaakt in België, toen ze het voorprogramma van Florence + The Machine in het Sportpaleis verzorgden. Daarnaast kan het zijn dat je ze al eens onbewust hoorde, zo stonden ze al op verscheidene soundtracks, zoals onder andere op die van de videogame FIFA19. Binnenkort voegen ze dus opnieuw een langspeler aan hun oeuvre toe, waarvan we al eerder “Geronimo” en “I Saw” hoorden. Vandaag komt daar nog een voorproever bij in de vorm van “Tell Somebody”.

Als je al eerder luisterde naar Young Fathers, weet je dat de Schotten vaak werken met mysterie en een opbouw naar meer. Ook op deze “Tell Somebody” is dat niet anders, maar toch klinkt het iets anders dan zijn voorgangers. Waar het begin heel sober en licht klinkt, krijgen we op het einde een bombastische finale te horen. Deze single heeft bijna iets heiligs en we lijken op een bepaald moment zelfs een orgel te horen. Het trio is zijn gevoel voor drama duidelijk nog niet kwijt en weet ons heel het lied vast te houden door de majestueuze muziek. “Tell Somebody” is een unieke creatie waarmee Young Fathers ons nog maar eens warm maakt voor dat vierde album.

Heavy Heavy verschijnt op 3 februari. Op 22 februari kan je ze zien in Trix Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
InstagramLiveRecensies

Young Fathers @ Trix: Niet voor kakbroeken 

Vragen we aan Chat GPT wie Young Fathers is, dan beweert die dat het een hiphop en alternatieve r&b groep is. Zelf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.