Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Young Fathers – “Geronimo”

© CPU – Sven Michiels

Na vier jaar is het zover: Young Fathers is terug! Het trio uit Edinburgh bracht reeds drie albums uit, goed voor één Mercury Prize in 2014. Ondanks dat ze toen pas hun debuutalbum hadden uitgebracht, begon de groep in 2008 al met optreden in nachtclubs. Ondertussen brachten ze enkele albums uit, verschenen er een paar mixtapes, maakten ze een nummer voor T2 Trainspotting en werkten ze samen met Massive Attack waarmee ze ook op tour gingen. “Geronimo” is het eerste lied sinds Cacoa Sugar en in de tijd sinds dat album is er klaarblijkelijk niet veel veranderd aan de sound van Young Fathers.

Donkere geluiden en zachte beats gaan nog steeds hand in hand op de nieuwe single en zo gebeurt er eigenlijk weinig verrassends. Zo wordt “Geronimo” voor het grootste deel eigenlijk eerder een gezellig lied, dat aangenaam is voor op de achtergrond terwijl je je op iets anders focust. Na tweeënhalve minuut komt Young Fathers toch wat forser uit de pijp en voelen we de energie van de muzikanten zoals we die eerder gewend zijn. Het heeft vier jaar geduurd vooraleer Young Fathers met nieuwe muziek naar buiten kwam en ondanks dat dit geen slecht nummer is, is het het lange wachten niet helemaal waard. Volgende keer beter!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
InstagramLiveRecensies

Young Fathers @ Trix: Niet voor kakbroeken 

Vragen we aan Chat GPT wie Young Fathers is, dan beweert die dat het een hiphop en alternatieve r&b groep is. Zelf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.