Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vices – “Never Had To Know”

© CPU – Ine Van Baelen

Na uitverkochte zalen in de Benelux, aangekondigde shows in Amerika en volop media-aandacht vanuit binnen- en buitenland ligt de wereld aan de voeten voor de Nederlandse band The Vices. Het Groningse viertal weet als geen ander indierock te combineren met garagepop en speelt live de pannen van het dak. De groep houdt er ook een gewoonte op na door iedere eerste week van het jaar een nieuwe single uit te brengen. Waar vorig jaar “Strange Again” uitkwam, is het dit jaar tijd voor “Never Had To Know”. Samen met het uitbrengen van de single kondigt de band ook hun tweede album Unknown Affairs aan, dat vanaf 17 maart verkrijgbaar is.

“Never Had To Know” begint rustig met een synthesizerlijntje om vervolgens kalm door het eerste couplet te gaan, waarbij de volle aandacht is gegeven aan de songtekst van het lied. Volgens frontman Floris van Luijtelaar gaat het nummer over het bewust naïef zijn of wegkijken van dingen omdat je ze eigenlijk niet wil zien veranderen, iets dat als een rode draad door het nummer heen loopt. Wanneer het nummer het refrein ingaat, komen de dansbare tonen van The Vices volledig tot bloei. “Never Had To Know” is misschien minder fel dan je gewend bent van de groep, maar zou zeker niet misstaan in de afspeellijsten van zenders als Studio Brussel of KINK. Wat de band in petto heeft voor het nieuwe album, is nog niet bekend, maar “Never Had To Know” is in ieder geval al een prima start.

Het nieuwe album Unknown Affairs ligt vanaf 17 maart in de schappen. Voor wie The Vices live aan het werk wilt zien, kan op 18 januari terecht op het Nederlandse festival Eurosonic/Noorderslag.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog veel meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…
InstagramLiveRecensies

The GOLDEN DREGS @ Ancienne Belgique (AB Club): Klaar voor een sprankelende toekomst

Met het recent uitgebrachte On Grace & Dignity wist The GOLDEN DREGS, het muzikale project rond de Brit Ben Woods, ons eerder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.