Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vices – “Strange Again”

© CPU – Ine Van Baelen

The Vices zetten dit jaar hun jaarlijkse gewoonte voort en brengen in de eerste week van het jaar een nieuwe single uit. De band uit Groningen heeft er een druk jaar op zitten waar ze hun definitieve doorbraak konden realiseren met debuutalbum Looking For Faces, maar daar konden ze nog niet ten volle de vruchten van plukken. Hun uitverkochte clubtour door Nederland moest nog maar eens uitgesteld worden, maar in september was er wel het geslaagde Vicefest en speelden ze een aantal shows in het buitenland waaronder eentje in Antwerpen. Met een flinke dosis energie trekt The Vices het nieuwe jaar in met nog grotere ambities en de nieuwe single “Strange Again”.

“Strange Again” is volgens The Vices de start van een nieuwe tijdperk, al blijft de band wel grotendeels trouw aan hun energieke indiesound. Er zit een aardige vaart in het nummer en de band klinkt vooral strakker dan ooit tevoren. Wat nieuw is in vergelijking met de nummers van Looking For Faces, is dat het basisrecept wat werd verfijnd met elektronische toetsen die het geheel van nog wat extra bombast weten te voorzien. Vooral in het catchy en vlot meezingbaar refrein van “Strange Again” wordt dat duidelijk en horen we dat The Vices nog wat is gegroeid. Benieuwd wat The Vices dit jaar nog allemaal in petto heeft en anders wachten we wel weer even tot de eerste week van 2023.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1627 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Vices & Personal Trainer @ Trix Bar: Ogen open voor opgezweepte chaos

De Trix Bar werd gisteren gevuld door twee veelbelovende Nederlandse bands die ondertussen in eigen land al heel wat naam en faam…
InstagramLiveRecensies

The Vices + School Is Cool @ Fabriek Muziek: Veelbelovende entree en autopiloot

Enkele dagen geleden viel in Knokke het water met bakken uit de lucht en ook gisteravond plensde het overdag. Het was dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Vices - "Looking For Faces"

In Nederland leeft alternatieve muziek meer dan ooit en dat zet heel wat jonge bands ook internationaal op de kaart. The Vices…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.