Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vices – “Strange Again”

© CPU – Ine Van Baelen

The Vices zetten dit jaar hun jaarlijkse gewoonte voort en brengen in de eerste week van het jaar een nieuwe single uit. De band uit Groningen heeft er een druk jaar op zitten waar ze hun definitieve doorbraak konden realiseren met debuutalbum Looking For Faces, maar daar konden ze nog niet ten volle de vruchten van plukken. Hun uitverkochte clubtour door Nederland moest nog maar eens uitgesteld worden, maar in september was er wel het geslaagde Vicefest en speelden ze een aantal shows in het buitenland waaronder eentje in Antwerpen. Met een flinke dosis energie trekt The Vices het nieuwe jaar in met nog grotere ambities en de nieuwe single “Strange Again”.

“Strange Again” is volgens The Vices de start van een nieuwe tijdperk, al blijft de band wel grotendeels trouw aan hun energieke indiesound. Er zit een aardige vaart in het nummer en de band klinkt vooral strakker dan ooit tevoren. Wat nieuw is in vergelijking met de nummers van Looking For Faces, is dat het basisrecept wat werd verfijnd met elektronische toetsen die het geheel van nog wat extra bombast weten te voorzien. Vooral in het catchy en vlot meezingbaar refrein van “Strange Again” wordt dat duidelijk en horen we dat The Vices nog wat is gegroeid. Benieuwd wat The Vices dit jaar nog allemaal in petto heeft en anders wachten we wel weer even tot de eerste week van 2023.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vices - Unknown Affairs (★★★★): Van kleine jongens naar flinke mannen

Het uitbrengen van een tweede album na een bejubeld debuut: voor veel artiesten is het ontzettend spannend en wekt het een hoop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vices - "For My Mind"

2023 belooft een behoorlijk druk jaar te worden voor The Vices. Het Nederlandse viertal vertrekt later deze maand op een tour waarin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.