Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RHODES – “Good To You”

Rhodes

© Charlie Moore

Met zijn unieke stem raakte Rhodes ons in 2015 recht in hart en niet alleen ons, want menig mens viel voor zijn prachtige debuutplaat Wishes. Sinds de release van die langspeler gebeurde er veel in het leven van David Rhodes. Zo werd de beste man voor het eerst vader, stapte hij in het huwelijksbootje en scoorde ook nog eens een enorme hit samen met Birdy. Daarna werd het helaas wat stiller en dit kwam vooral door het jarenlange intensief touren. Met de ep I’m Not OK sprak hij zich uit door openlijk te vertellen over deze zware jaren en dat deed hij in de vorm van stuk voor stuk hele persoonlijke liedjes.  Gelukkig hoefde we niet al te lang te wachten op nieuwe muziek, want de afgelopen jaren bracht de man al “The Love I Give”, “Drink To This”, “Suffering”, “No Words” en “Friends Like These” uit. Deze verzameling van singles is de voorloper op het album Friends Like Thesedat op 27 januari het levenslicht zal zien.

Vandaag komt daar ook nog eens “Good To You” bij en dat maakt onze liefde voor Rhodes alleen maar groter. Hij schreef dit samen met zijn vrouw en gaat over de angst van het verliezen van een gezamenlijke vriend. Bijna was het in handen gekomen van een andere artiest, maar de Brit zag er zelf een diepere laag in en hield het voor zichzelf. Die onderliggende laag voelen we aan alle kanten, voornamelijk door de kracht waarmee hij zingt. De single opent al waanzinnig met een orgel en zijn loepzuivere stem. Na de eerste strofe breekt het wat meer open door de aanloop naar het refrein. “Good To You” is dan ook een goede oorwurm en na een paar keer luisteren zingen we het met gemak mee. Hier ligt dan ook gelijk het sterkste punt van het liedje, want de strofen zijn ingetogen en de refreinen voelen groots aan door de gospelachtige koortjes op de achtergrond. Tijdens de laatste noten van het nummer horen we dat prachtige orgel nog eens terugkomen, waardoor het in stijl wordt afgesloten.

Als laatste voorbode op het album maakt “Good To You” ons nog maar eens een stuk nieuwsgieriger naar wat komen zal op Friends Like These. Zou het zijn debuutplaat overtreffen? Vanaf februari tourt hij door Europa en zo staat hij op 18 februari in Het Zonnehuis in Amsterdam en op 25 februari in AB Club in Brussel. 

 FacebookInstagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

87 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RHODES - "All I've Ever Known"

In een intieme setting toonde RHODES zich afgelopen jaar van zijn gevoeligste kant in de Ancienne Belgique. Hij passeerde daar naar aanleiding…
InstagramLiveRecensies

RHODES @ Ancienne Belgique (AB Club): Liefde geven en krijgen

Acht jaar liet RHODES op nieuwe muziek wachten nadat hij ons in 2015 charmeerde met het breekbare Wishes. De Brit trok met zijn…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview RHODES: 'Ik wil wel mainstream en commercieel zijn, maar wil niet najagen wat ik denk dat dat is'

Het leek er lang op dat de intieme popmuziek van RHODES hem richting de absolute wereldtop zou brengen. Zijn debuutalbum Wishes kwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.