Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhodes – “The Love I Give”

Rhodes

© Charlie Moore

Dat Rhodes een tranentrekker pur sang is, is eigenlijk al geen geheim meer. Met een unieke stem die menig mens weet te raken won Rhodes ons hart met de prachtige debuutplaat Wishes. Sinds de release in 2015 is er veel gebeurd in het leven van David Rhodes. Zo werd de beste man voor het eerst vader, stapte hij in het huwelijksbootje en scoorde hij samen met Birdy ook nog eens een enorme hit met “Let It All Go”. Daarna werd het wat stiller. Dit kwam doordat hij in een zwart gat terecht kwam na jaren intensief touren. In 2020 werden we verblijd met I’m Not OK waarin hij open vertelt over deze zware jaren. Op deze ep legde hij zijn mentale problemen op tafel en dat deed hij op zeer overtuigende wijze. 

Gelukkig hoefden we niet al te lang te wachten op nieuwe muziek want in maart 2021 bracht hij “No Words” uit en snel daarop volgde “Suffering”. Nu is hij terug met “The Love I Give” en ook met deze nieuwe single weet hij de juiste snaar te raken. Vanaf het begin worden we direct meegezogen in het nummer. Met ooh’s, een subtiele gitaar en piano neemt Rhodes je mee op een reis naar hoop. Met “The Love I Give” probeert Rhodes de boodschap over te brengen dat hoe het leven ook zal lopen, er is altijd een kans dat het beter wordt. Hij schreef dit nummer samen met twee van zijn beste vrienden, ook de songwriters voor o.a. Celeste, Jack Garratt en Tom Odell. De hoop die hij beschrijft, voel je het hele nummer lang. Wat opvalt is dat de tekst en de melodie in een perfecte balans liggen. Bijvoorbeeld hoe sommige woorden zoveel kracht kunnen geven in combinatie met de opzwepende muziek. Let vooral op hoe een koor het hele nummer lang als een soort ondertoon op de stem van Rhodes hangt: wonderschoon. Met ook een zeer bombastisch refrein toont hij de klasse die hij in zich heeft en bezorgt hij ons kippenvel. 

Na I’m Not OK waren we er al van overtuigd dat Rhodes ons nog meer mooie muziek ging brengen en in het afgelopen jaar heeft hij meer dan bewezen dat hij mensen in vervoering kan brengen. Ook met “The Love I Give” weet hij ons te raken en wij kijken dan ook zeer uit naar het album dat ergens dit jaar zal uitkomen.  

Instagram / Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

89 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiny Habits - "Wishes"

Dat je niet veel ingrediënten nodig hebt om tot een verfijnd hoogstandje te komen, weten niet alleen sterrenkoks, maar ook het Amerikaanse…
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.