Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Angelo de Augustine – “27” & “Hologram”

© Pooneh Ghana

Het is al even geleden sinds we voor het laatst solomuziek kregen van Angelo de Augustine. Vorig jaar bracht hij samen met Sufjan Stevens nog het mooie A Beginner’s Mind uit, maar de laatste single die de Amerikaan in zijn eentje uitbracht dateert alweer van 2020 en de laatste langspeler Tomb is ondertussen al bijna vier jaar oud. Heel erg vinden we het niet dat de singer-songwriter uit Californië ons vaak wat langer op nieuwe muziek laat wachten. Hij levert namelijk consistent nummers af die ons altijd oprecht weten te raken en uiteindelijk is die kwaliteit een stuk belangrijker dan de kwantiteit. Daarom zijn we altijd blij wanneer we weer een nieuw liedje van Angelo de Augustine krijgen en het blijkt onze geluksdag te zijn, want met “27” en “Hologram” geeft hij ons zelfs twee nieuwe singles.

Ook met “27” en “Hologram” speelt de Amerikaan weer helemaal in op onze gevoelens. “27” is een prachtig melancholisch, dromerig liedje over volwassen worden en de onzekerheden die het leven met zich meebrengt. Hij exploreert zijn herkenbare gevoelens en angsten op een ongelooflijk kwetsbare, eerlijke wijze en de combinatie van die oprechtheid en zijn breekbare stem maakt dat wij enigszins vochtige ogen krijgen. Met “Hologram” krijgen we weer een melancholisch nummer voorgeschoteld met een schattig gitaarriedeltje waar we bij wegzwijmelen. De lieve melodie staat in sterk contrast met de thematiek van het nummer. Angelo legt op “Hologram” zijn angsten over de staat van de wereld open en bloot. Heel optimistisch lijkt hij (misschien ook wel terecht) niet te zijn hierover. Hij vraagt zich af waar hij het allemaal voor doet in een wereld waarin je niets of niemand meer kunt vertrouwen en hoe hij hoopvol moet blijven. “27” en “Hologram” zijn allebei misschien wel een beetje deprimerend, maar ongetwijfeld op de allermooiste manier mogelijk.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

232 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angelo De Augustine - "The Ballad of Betty and Barney Hill"

In 2021 bracht de Amerikaanse Angelo De Augustine nog het veelgeprezen A Beginner’s Mind uit met Sufjan Stevens. Nu werkt hij aan…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sufjan Stevens & Angelo De Augustine - A Beginner's Mind (★★★★): Stijloefening baart kunst

“Misschien grijp ik straks wel opnieuw naar mijn banjo en folkgitaren,” liet Sufjan Stevens optekenen in een interview naar aanleiding van zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.