Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angelo De Augustine – “The Ballad of Betty and Barney Hill”

© Pooneh Ghana

In 2021 bracht de Amerikaanse Angelo De Augustine nog het veelgeprezen A Beginner’s Mind uit met Sufjan Stevens. Nu werkt hij aan eigen materiaal, op 30 juni komt Toil and Trouble uit. “The Ballad of Betty and Barney Hill” is de tweede single van dat album, na “Another Universe”. De nieuwe single gaat gepaard met een geanimeerde videoclip, gemaakt door de Amerikaanse Clara Murray.

“The Ballad of Betty and Barney Hill” vertelt het verhaal van Betty en Barney Hill, een Amerikaans koppel dat beweert in 1961 ontvoerd te zijn geweest door buitenaardse wezens. Die thematiek rijmt perfect met de typische sound van De Augustine. Doorheen de drie minuten neemt hij je mee op de dromerige reis van het tweetal Hill. Zijn zachte en in effect gedrenkte stem zorgt in combinatie met gitaren en synthesizers niet voor verrassingen, maar wel voor veel schoonheid.

Na de twee singles zijn wij alvast in blijde verwachting van het nieuwe album. Toil and Trouble is vanaf 30 juni op alle streamingdiensten te beluisteren.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.