Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Angelo De Augustine – “The Ballad of Betty and Barney Hill”

© Pooneh Ghana

In 2021 bracht de Amerikaanse Angelo De Augustine nog het veelgeprezen A Beginner’s Mind uit met Sufjan Stevens. Nu werkt hij aan eigen materiaal, op 30 juni komt Toil and Trouble uit. “The Ballad of Betty and Barney Hill” is de tweede single van dat album, na “Another Universe”. De nieuwe single gaat gepaard met een geanimeerde videoclip, gemaakt door de Amerikaanse Clara Murray.

“The Ballad of Betty and Barney Hill” vertelt het verhaal van Betty en Barney Hill, een Amerikaans koppel dat beweert in 1961 ontvoerd te zijn geweest door buitenaardse wezens. Die thematiek rijmt perfect met de typische sound van De Augustine. Doorheen de drie minuten neemt hij je mee op de dromerige reis van het tweetal Hill. Zijn zachte en in effect gedrenkte stem zorgt in combinatie met gitaren en synthesizers niet voor verrassingen, maar wel voor veel schoonheid.

Na de twee singles zijn wij alvast in blijde verwachting van het nieuwe album. Toil and Trouble is vanaf 30 juni op alle streamingdiensten te beluisteren.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…
InstagramLiveRecensies

This Is The Kit @ De Roma (Foyer): Op zijn zachtst gezegd

This Is The Kit vormde in de voorbije vijftien jaar een van de meest consistente discografieën in het genre van de indiefolk….
AlbumsRecensies

Buck Meek - Haunted Mountain (★★★★): Romantische alt-country die zijn stekels opzet

Het is 2014 wanneer Buck Meek en Adrianne Lenker elkaar voor het eerst tegen het lijf lopen. Een wonderlijke ontmoeting, want twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.