Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Blaze – “DREAMER”

©CPU – Chris Stessens

Een album, een ep en wat singles en remixes op iets meer dan vijf jaar tijd; het moet gezegd dat The Blaze niet zo heel veel materiaal achter zijn naam heeft staan. Toch is het Franse dj- en producersduo wel gigantisch populair, en dat getuigt toch wel van heel wat kwaliteit. Dat het project rond Guillaume and Jonathan Alric na een tijd van stilte terug richting voorgrond tracht te treden, werd al duidelijk toen het dit voorjaar op het gloednieuwe CORE Festival stond. In de nasleep van die paar festivalshows verscheen niet veel later ook “EYES“, maar sindsdien bleef het weer ijzig stil. Nu kondigt The Blaze opnieuw een reeks concerten aan, geflankeerd door opnieuw een nieuwe single in de vorm van “DREAMER”.

Of deze nieuwste creatie deel uitmaakt van een nieuwe plaat, is vooralsnog onduidelijk, maar “DREAMER” trekt wel de donkere doch euforische lijn van “EYES” voort. Met een kleine zes minuten op de klok nemen de Fransen ons mee in hun wereld, vol met elektronica en mysterieuze beats. Geleidelijk aan bloeit de track dan open in een dansbaar geheel, waarbij een dreunende beat en herhaaldelijke synths de boel overnemen. Op die manier verklaart The Blaze het zwoele clubseizoen terug voor geopend, want “DREAMER” werd werkelijk een soort psychedelische trip richting elektronicaland. Stilstaan behoort wederom niet tot de mogelijkheden: The Blaze is terug van weggeweest.

Wie The Blaze live aan het werk wil zien, zal in het voorjaar van 2023 voorlopig richting Parijs, Londen of Berlijn moeten trekken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Blaze @ Vorst Nationaal: Grootstedelijke jungle

Bij The Blaze draait het niet enkel en alleen om het auditieve, maar het visuele aspect speelt een zo goed als even…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.