Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Blaze – “DREAMER”

©CPU – Chris Stessens

Een album, een ep en wat singles en remixes op iets meer dan vijf jaar tijd; het moet gezegd dat The Blaze niet zo heel veel materiaal achter zijn naam heeft staan. Toch is het Franse dj- en producersduo wel gigantisch populair, en dat getuigt toch wel van heel wat kwaliteit. Dat het project rond Guillaume and Jonathan Alric na een tijd van stilte terug richting voorgrond tracht te treden, werd al duidelijk toen het vorig jaar op het gloednieuwe CORE Festival stond. In de nasleep van die paar festivalshows verscheen niet veel later ook “EYES“, maar sindsdien bleef het weer ijzig stil. Nu kondigt The Blaze opnieuw een reeks concerten aan, geflankeerd door opnieuw een nieuwe single in de vorm van “DREAMER”.

Of deze nieuwste creatie deel uitmaakt van een nieuwe plaat, is vooralsnog onduidelijk, maar “DREAMER” trekt wel de donkere doch euforische lijn van “EYES” voort. Met een kleine zes minuten op de klok nemen de Fransen ons mee in hun wereld, vol met elektronica en mysterieuze beats. Geleidelijk aan bloeit de track dan open in een dansbaar geheel, waarbij een dreunende beat en herhaaldelijke synths de boel overnemen. Op die manier verklaart The Blaze het zwoele clubseizoen terug voor geopend, want “DREAMER” werd werkelijk een soort psychedelische trip richting elektronicaland. Stilstaan behoort wederom niet tot de mogelijkheden: The Blaze is terug van weggeweest.

Wie The Blaze live aan het werk wil zien, zal in het voorjaar van 2023 voorlopig richting Parijs, Londen of Berlijn moeten trekken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1624 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

MEUTE, Men I Trust, The Blaze en meer naar Dour 2023!

Binnen exact zes maanden gaan de poorten van de festivalweide van Dour open en om de verwachtingen nog wat te laten stijgen,…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - “Dreamer”

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden sinds het debuutalbum van Dermot Kennedy, Without Fear, de wereld in werd gebracht. Vervolgens was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.