InstagramLiveRecensies

High Hi @ Trix: Gewelddadig goed met gitaren

High Hi

© CPU – Ine Van Baelen

De Leuvense band High Hi lanceerde net voor de zomer zijn derde album Return To Dust, het eerste album sinds de band tekende bij Warner Music. Het album is strak afgelijnd en heeft een internationale sound, die het drietal afgelopen zomer naar onder andere Rock Werchter en de Lokerse Feesten bracht. De show in Trix volgde op dat pad van nieuwe veroveringen. De eerste van een reeks clubshows was meer dan een dolle rit en voor zij die nog twijfelen om op de High Hi-trein te springen: er is nog plaats, maar hij gaat razendsnel! 

Voor de support op hun allereerste clubtour, koos High Hi de Gentse Mayorga, een beloftevolle artiest die vroeger naam en faam maakte als gitariste en nu zelf op de voorgrond treedt als frontvrouw. Hoewel de ring rond Antwerpen nog vuurrood kleurde, stond de Trix Club al aardig vol. Met een dromerig openingsnummer lokte Mayorga de concertgangers aan de bar naar voor. De gitaarsolo’s bliezen ons meteen omver. Jammer dat we de zang niet altijd even goed hoorden. Een technisch probleem bleek de oorzaak te zijn, dat even later ook de gitaarpedalen om zeep hielp. Gelukkig liet de band dat niet aan zijn hart komen. ‘Dan maar zonder pedalen.’ En ja, ook zonder pedalen klonk dat gitaarspel indrukwekkend. Niet onlogisch voor iemand die ervoor gestudeerd heeft! Terwijl de set ruwe smart als rode draad had, kon het laatste nummer “Weekend Lover” ook wat vrolijkheid brengen, met een leuke twist op het einde! 

High Hi

© CPU – Ine Van Baelen

Na een korte soundcheck en een changement de décor, was het tijd voor de hoofdact van de avond. High Hi trok het thema van zijn albumcover door op het podium: een gigantische zilveren gordijn bekleedde de achterkant. Het drietal kwam het podium op om met “Open Door” van wal te steken. En jawel, er waren al fans die meezongen en er werd al heen en weer bewogen. Kortom: iedereen had er zin in.

Op Return to Dust mengt High Hi zware gitaren met frisse riffjes. Die combinatie bleef ook overeind op het podium van Trix. Drummer Dieter, rechts op het podium, dirigeerde vanop een verhoog niet alleen zijn bandleden, maar ook het publiek. Al bij de eerste songs wiegde dat heen en weer. Tijdens “Nu Nu” liet de drummer zijn drumstel staan en zakte hij tot op het niveau van zijn bandleden. Zijn stem deed ons denken aan die van Win Butler en complementeerde fantastisch met die van frontvrouw Anne-Sophie.

High Hi klonk op het eerste gehoor niet als een zware gitaarband. Toch haalde het live alles uit de kast om met gitaren te imponeren. Songs als “Feel Feel” bouwden traag maar gestaag op en kregen dan een grandioze finale. Het ene moment bliezen ze ons omver, het ander moment zette de band ons aan het dansen. Tijdens hun albumvoorstelling in de Ancienne Belgique kon er nog niemand meezingen, maar daar kwam gisteren verandering in. “Due Date” heeft een catchy refrein en een opzwepende brug. Er werd dan ook ‘Wildfire! Wildfire!’ meegeroepen in de zaal.

High Hi

© CPU – Ine Van Baelen

Plots kwam het binnen: waarom is deze band nog niet internationaal doorgebroken? Die sound, die energie, dit is toch weer zo eentje die het zou kunnen maken over het kanaal? Zeker met die tonnen energie op het podium! De band stond de hele avond niet stil. Met energie voor tien zweepte ze het publiek bij ieder nummer wat meer op. ‘Deze kennen jullie zeker’, zei Anne-Sophie en zo kondigde ze “All Cool All Fine” aan. Ook bassist Koen kon niet stil blijven staan. De band besloot de avond een eerste keer door tien gelukkige fans uit te nodigen op het podium. De uitverkorenen mochten een plekje achter de band kiezen en hun beste dansmoves bovenhalen op “Daggers”, maar de rest van het publiek moest zeker niet onderdoen.

Met “Heart In The Open” deed High Hi een toegift van formaat. Een rustige afsluiter waar zangeres Anne-Sophie haar stem nog eens kon tonen. Om het af te leren volgde nog een allerlaatste lied. Samen met voorprogramma Mayorga plakten ze “Yoshime” er nog aan. Geen sterkhouder en een ietwat magere afsluiter van een voorts voortreffelijke show.

High Hi is met dit concert officieel begonnen aan hun clubtour. Je vindt hen dit najaar nog terug in Kortrijk, Brugge, Sint-Niklaas en Leuven.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Peter Cat Recording Co. @ Trix (Club): Vrolijk genrehoppen

Van jazz langs disco naar soul met als rode draad een klok van een stem: dat is ongeveer de essentie van Peter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mayorga - "High High Low Low"

Na het voorjaar en de zomer gekleurd te hebben met hitje “Girlcrush“, zit Mayorga op dit eigenste moment in een laatste rechte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mayorga - "I'll Be Here"

Nauwelijks een week geleden speelde Mayorga een afgeladen AB Club helemaal plat tijdens de voorstelling van haar debuut-ep. De online release besloot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.