Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Hate Dancin'”

King Gizzard & The Lizard Wizard

© CPU – Joost Van Hoey

Als je ooit denkt dat je te veel te doen hebt, dat je nooit klaar geraakt, dan raden we je aan om eens te praten met de mannen van King Gizzard & The Lizard Wizard. De Australische hagedissen zijn niet vies van het uitbrengen van een paar albums per jaar, maar deze maand doen ze iets dat ook binnen hun perken redelijk ongezien is. Zo komt de band in oktober met maar liefst drie volwaardige langspelers naar buiten, waarvan Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava en Laminated Denim ondertussen al het daglicht zagen. Om het drieluik compleet te maken, brengt de band volgende week Changes uit, waarvan we nu de single “Hate Dancin'” te horen krijgen.

Deze nieuwste creatie klinkt in elk geval alweer helemaal anders dan vorig werk, want op “Hate Dancin'” pakt King Gizzard & The Lizard Wizard het nogal groovy aan. Zo zijn het een piano en een baslijn die de toon zetten, terwijl frontman Stu Mackenzie zijn haat tegenover dansen op een ietwat fluisterende manier uit. Geleidelijk aan gaat het tempo wel wat meer de hoogte in, alsof de nieuwe versie van Arctic Monkeys aan de LSD heeft gezeten. Er zit namelijk wederom een vleugje psychedelica in het nummer, waardoor Mackenzie in de tweede helft van de single zelfs zin krijgt om te dansen. Dat King Gizzard zijn kleurenpalet dus alweer wat uitbreidt, bewijst de band met deze “Hate Dancin'”.

Changes verschijnt op 28 oktober. Op 20 maart staat King Gizzard & The Lizard Wizard in het Koninklijk Circus te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1622 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - Changes (★★★★): De verfrissende wind der verandering

Het jaar 2017 zal elke Gizzhead voor altijd bij blijven als het jaar waarin King Gizzard & The Lizard Wizard liefst vijf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.