Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen – “The Loneliest Time” (feat. Rufus Wainwright)

© CPU – Jan Van Hecke

Carly Rae Jepsen kennen heel wat mensen natuurlijk als dat meisje van “Call Me Maybe”, maar inmiddels is ze een volwassen dame. Enkele maanden terug stond ze overigens nog in The Barn van Rock Werchter, waar het dak er eigenlijk ook pas af ging bij het spelen van de grote hits. Je zou haar eerdere succes haast een vloek kunnen noemen, daar haar nieuwe muziek in contrast staat met die van vroeger. En dat terwijl de meeste mensen toch liever een tweede “Call Me Maybe” zouden voorgeschoteld krijgen. Het is een mes dat aan twee kanten snijdt, want zonder die hits had Jepsen nooit zo’n groot publiek bereikt. Voorlopig twijfelen we nog of haar aankomende album The Loneliest Time zal aanslaan. Eerder kregen we van dat album al de singles “Western Wind“, “Beach House” en “Talking To Yourself“.

Toch mogen we het dapper noemen dat Canadese zangeres zich op artistiek vlak niet laat beïnvloeden door de verwachtingen van het brede publiek. Ook op titeltrack “The Loneliest Time” is dat het geval, al blijft het natuurlijk weer wat steken op vrij simpele popmuziek. Toch klinkt deze single wat anders dan de vorige en dat komt natuurlijk ook door de medewerking van haar landgenoot Rufus Wainwright. Zijn stem voegt authenticiteit toe aan het nummer, wat we bij de huidige stem van Jepsen toch net iets te veel missen. Ook in zijn geheel mist het simpelweg wat aan authenticiteit. Jepsen probeert haar nieuwe nummers zodanig toegankelijk te maken dat er eigenlijk niets speciaals aan over blijft; jammer.

The Loneliest Time verschijnt op 21 oktober.

Carly Rae Jepsen: Facebook / Instagram
Rufus Wainwright: Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

183 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Carly Rae Jepsen - The Loneliest Time (★★½): Alsof de tijd is blijven stilstaan

Carly Rae Jepsen wordt door velen omschreven als het ideale voorbeeld van een onehitwonder, maar die oneervolle titel is in het geval…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Måneskin - "THE LONELIEST"

We kennen Måneskin natuurlijk nog van hun overwinning op het Eurovisiesongfestival met “ZITTI E BUONI“, maar ook dat ligt al anderhalf jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen – “Talking to Yourself”

Carly Rae Jepsen wist de voorbije zomer in de Barn van Rock Werchter te bewijzen meer te zijn dan het Canadese zangeresje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.