Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen – “Talking to Yourself”

© CPU – Jan Van Hecke

Carly Rae Jepsen wist de voorbije zomer in de Barn van Rock Werchter te bewijzen meer te zijn dan het Canadese zangeresje met die ene grote hit die we nog steeds met zijn allen associëren met de Chirofuiven van tien jaar geleden. Het meisje van weleer is een volwassen dame geworden, en daar hoort uiteraard ook een meer matuur geluid bij. Grotendeels dan toch. Op eerdere single “Western Wind”, niet te verwarren met de Vlaamse evergreen van Dana Winner uiteraard, liet Jepsen zich al opmerken door voor een meer sfeervolle stijl te opteren die op melancholische wijze terugblikte op de eerste gevoelens die gepaard gaan met verliefdheid. Op het in augustus verschenen “Beach House” kregen we dan weer een zomers feelgood-nummer te horen. Beide singles voelen aan als fijne preludes voor het nieuwe album van de chanteuse, dat in oktober verschijnt en waar dit “Talking to Yourself ” het derde voorsmaakje van is.

Je kan je bij een eerste luisterbeurt niet van de indruk ontdoen dat het nummer enigszins aanvoelt als een terugkeer naar de veilige haven voor Carly Rae Jepsen. De licht pulserende beat geeft dan ook de aanzet tot een luchtig stukje dancepop dat een duidelijke echo uit de jaren tachtig met zich meedraagt. Het is een bron die Jepsen al vaker heeft opgezocht, maar die voorlopig nog niet opgedroogd lijkt. Met “Talking to Yourself” levert Carly Rae dan ook een aanstekelijk niemendalletje van nog geen drie minuten af waarbij de ietwat repetitieve tekst die draait rond eenzaamheid fijn contrasteert met de opgewekte toon van het nummer.

Dat eenzaamheid en gemis een belangrijk motief gaat worden in de op 21 oktober te verschijnen nieuwe langspeler The Loneliest Time is duidelijk, maar als we nu al iets kunnen opmaken uit de singles voor het album, dan is het wel dat een gebroken hart niet noodzakelijk je levensvreugde in de weg moet staan als het van Carly Rae afhangt.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Carly Rae Jepsen - The Loneliest Time (★★½): Alsof de tijd is blijven stilstaan

Carly Rae Jepsen wordt door velen omschreven als het ideale voorbeeld van een onehitwonder, maar die oneervolle titel is in het geval…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen - "The Loneliest Time" (feat. Rufus Wainwright)

Carly Rae Jepsen kennen heel wat mensen natuurlijk als dat meisje van “Call Me Maybe”, maar inmiddels is ze een volwassen dame….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen - "Beach House"

De tijd dat dolverliefde tieners naar Carly Rae Jepsen wilden bellen, is ondertussen al lang gepasseerd. Gigahit “Call Me Maybe” was niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.