Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen – “Western Wind”

© CPU – Jan Van Hecke

Hey, I just met you, and this is crazy! / But here’s my number, so call me maybe!‘ Graag gedaan, dat zit nu weer voor de rest van de dag in je hoofd. Het is misschien niet echt eerlijk om het nummer nog altijd te vermelden als het over Carly Rae Jepsen gaat, maar “Call Me Maybe” is samen met die andere tien jaar oude hits als “I Really Like You” en het met Owl City gemaakte “Good Time” nog steeds goed voor bijna twee miljard(!!) streams, alleen al op Spotify. Het schattige meisje van toen is ondertussen opgegroeid tot een sterke vrouw, die alweer toe lijkt te werken naar een nieuwe plaat. Of “Western Wind” een voorsmaakje is van een volgend project is niet meteen duidelijk, maar vermakelijk is het wel.

Carly Rae Jepsen klinkt anno 2022 dus lang niet meer zo commercieel poppy als in je herinneringen. Dat wordt al snel duidelijk als de zachte beats voorzichtig doorschemeren. De stem van de Amerikaanse klinkt ook lekker rustgevend, maar straalt op de een of andere manier toch een fikse dosis zelfverzekerdheid uit. Op die manier glinstert “Western Wind” een kleine vier minuten in het zonlicht en komt het geheel ietwat idyllisch binnen zonder ooit groots open te breken. Dat hoeft ook niet echt, want de kracht weet Carly Rae Jepsen in de rust te leggen. Een fijne terugkeer dus, die doet uitkijken naar meer.

Op donderdag 30 juni staat Carly Rae Jepsen in The Barn op het uitverkochte Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1410 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Carly Rae Jepsen - "Beach House"

De tijd dat dolverliefde tieners naar Carly Rae Jepsen wilden bellen, is ondertussen al lang gepasseerd. Gigahit “Call Me Maybe” was niet…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single mxmtoon (feat. Carly Rae Jepsen) - "ok on your own"

Met een ukelele in de hand en een hele hoop zelfgeschreven nummers wist de amper twintigjarige mxmtoon al aardig wat succes te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.