Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fever Ray – “What They Call Us”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dat gek en geniaal vaker wel dan niet hand in hand gaat, hoeven we Fever Ray niet meer te vertellen. Het project rond Karin Elisabeth Dreijer, die in een vorig leven de helft van The Knife vormde, gooide in het verleden al hoge ogen met het zelfgetitelde debuutalbum, maar brak echt helemaal door met Plunge. Sindsdien volgde er met een grootse tour, een live- en remixalbum en een pandemie heel wat, maar nu lijkt de Zweedse artiest het toch eindelijk tijd te vinden voor een volgend hoofdstuk. Hints waren er al even, maar nu is er met “What They Call Us” ook eindelijk een eerste nieuwe streepje muziek sinds 2017.

Met iets meer dan vier minuten op de klok trakteert Fever Ray ons dus meteen met een redelijk lange single. Een single die perfect in lijn ligt met wat we gewoon zijn van de Zweedse artiest. Met een donkere, doordringende beat en het herkenbare stemgeluid van Dreijer voelt het geheel zo vertrouwd aan, al klinkt het daarentegen niet meteen toegankelijk. Dat “What They Call Us” ook niet echt een catchy refrein of een meezingbaarheidsfactor heeft, helpt daar natuurlijk niet bij, al is dat ook niet iets wat we van de artiest moeten verwachten. Hoe dan ook kabbelt het nummer op zijn eigen donkere manier redelijk voort, waardoor het niet echt heel interessant aanvoelt. Het is dus veelal even wennen, al zou het ook gewoon kunnen dat dit slechts een introductie is voor wat komen zal.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1688 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Fever Ray – Radical Romantics (★★★½): Twee platen voor de prijs van één

Karin Dreijer, oftewel Fever Ray, is na meer dan vijf jaar terug met nieuw werk. Of wacht, gaat het hier dan toch…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fever Ray - "Kandy"

Het moeten mooie tijden zijn voor iedereen die de muziek van Fever Ray een warm hart toedraagt. Het muzikale project van Karin…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.