Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Johannes Is Zijn Naam – “Johnny Will Be King”

© CPU – Jan Van Hecke

Bijna exact drie jaar geleden droegen de broers Verschaeve vast Belpopmeubilair The Van Jets ten grave. Een aderlating voor het nationale muzieklandschap, maar dat de leden stuk voor stuk actief zouden blijven, stond als een paal boven water. Gitarist Wolf Vanwymeersch bracht zo al het sterke The Early Years uit, terwijl pianist Floris De Decker tegenwoordig aan zijn trekken komt bij Cloudy-Oh en Intergalactic Lovers. Ook frontman Johannes Verschaeve zou een nieuw project uit de grond stampen onder de noemer Johannes Is Zijn Naam, al is de oogst voorlopig redelijk karig te noemen. Debuutsingle “James” verscheen in het kader van de heropening van het Oostende Ensorhuis, maar bleek niet meteen een schot in de roos. Het nieuwe “Johnny Will Be King” klinkt gelukkig al beter.

Laat je in elk geval niet misleiden door de titel, want ook op “Johnny Will Be King” doet Verschaeve het in het Nederlands. Met vier minuten op de klok neemt het nummer zijn tijd om zich te ontplooien, al komen we wel gelijk in de sfeer met een ietwat jazzy piano. Johannes vertelt daarover dan het verhaal van Johnny, die alles wat hij wil voor elkaar krijgt. Geleidelijk aan bloeit het nummer open aan de hand van een gitaarsolo en de piano die alsmaar euforischer evolueert. Het is bij “Johnny Will Be King” veelal de opbouw die de hoofdrol speelt, waardoor de single er bijgevolg in z’n geheel ook zeker mag zijn. Het zou volgens Verschaeve ook meteen het begin van een groter hoofdstuk van Johannes Is Zijn Naam zijn. Wij zijn dus alvast benieuwd naar wat hij nog meer in petto heeft.

Op vrijdag 30 september viert Johannes de release van “Johnny Will Be King”, alsook zijn verjaardag in Afsnis Gent.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1890 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Johannes Is Zijn Naam - Johannes Is Zijn Naam (★★★★): Denderend solodebuut

Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat het stelletje olijke West-Vlamingen – bij het grote publiek bekend als The Van Jets –…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Johannes Is Zijn Naam: 'Zonder die 15 jaar ervaring had ik nooit alleen op een podium durven staan'

Na een jarenlange ervaring als frontzanger van The Van Jets staat Johannes Verschaeve nu voor het eerst alleen op het podium. Omringt…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Coely, Black Box Revelation, LaBrassBanda en meer vervoegen Dranouter-affiche

Na de aankondigingen van onder andere Merol, Bazart en Laïs zet de organisatie van Dranouter zijn line-up vandaag wat extra kracht bij….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.