Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hyd – “Breaking Ground”

© Michael Bailey-Gates

PC Music is in de popwereld een echt begrip en staat voor velen synoniem voor kwalitatieve popmuziek. Hayden Dunham zorgde er in 2014 voor dat PC Music groot werd met hun project QT, maar inmiddels werkt die onder de moniker Hyd aan hun nieuwe muziek. Op 11 november brengt Hyd hun debuutalbum CLEARING uit, waarvoor die onder meer samenwerkte met o.a. SOPHIE, Danny L Harle, A.G. Cook en Caroline Polachek. Een illustere verzameling aan grote namen die nu al aantonen dat we heel hard mogen uitkijken naar dit project.

Op hun nieuwe single “Breaking Ground” plant Hyd verder zaadjes, die al snel kunnen openbloeien tot een prachtige bloem. De synths zorgen voor een transcendent sfeertje, waarop de intrigerende zanglijnen verder onze interesse wekken. Er zit ook een leuke aanstekelijkheid in het nummer zonder dat die moet teruggrijpen op bombastische beats. Een natuurlijke sereniteit siert “Breaking Ground”, dat overigens geproducet werd door Finn Keane (EASYFUN) en A.G. Cook. Hyd geeft popmuziek een nieuwe dimensie en we luisteren graag naar hoe die dat in de toekomst verder zal ontwikkelen.

Op 18 februari staat Hyd in de Witloofbar van de Botanique. Tickets zijn reeds te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1820 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single caro♡ - "4ever1"

Wie hyperpop zegt, komt al snel uit bij het binnen het genre iconische PC Music. Het platenlabel en kunstcollectief van producer A.G….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY & twst - "QT"

Charlotte Meyntjens heeft de afgelopen maanden een grote groeispurt genomen met haar project MEYY. Sinds haar verhuis naar Londen, werkte ze in…
LiveRecensies

Hyd @ Botanique (Witloof Bar): Transcendente belevenis

In 2022 werkte Hyd zich met hun verfrissende sound en openhartigheid op tot een veelbelovende artiest in de (hyper)popwereld. Achter Hyd schuilt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.