Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The War On Drugs – “Oceans of Darkness” & “Slow Ghost”

© CPU – Joost Van Hoey

Vorig jaar bracht The War On Drugs met I Don’t Live Here Anymore alweer een pracht van een album uit. Met shows in het Sportpaleis en op Rock Werchter werd die plaat ook al uitgebreid voorgesteld aan het Belgische publiek, maar het lijkt er op dat er nog twee nummers over waren van die periode die de band nu ook uitbrengt. “Oceans of Darkness” & “Slow Ghost” verschijnen op de deluxeversie van het album dat vandaag uitkomt, en klinken zoals je dat altijd van The War On Drugs verwacht; wondermooi.

“Oceans of Darkness” werd door de band voor het eerst gespeeld in 2020. Het was voor de fans dan ook wachten op een officiële release en na twee jaar wachten, is die er. De single is een grootse rocker met stuwende drums en een rijke sound zoals we dat ondertussen gewend zijn van de band. De vocals van Adam Granduciel zijn iets krachtiger en het gitaarwerk klinkt erg bombastisch waardoor deze single zeker zijn plekje in de discografie van de groep verdient. Ook “Slow Ghost” mag er zijn, al is deze iets kleiner. Een breekbare gitaar en een zacht sfeertje, zorgen hier voor het emotionele gehalte en ook dat is iets waar The War On Drugs altijd in uitblinkt. Je krijgt er gemoedsrust van, maar evengoed kippenvel vanwege de breekbare schoonheid. Kortom als The War On Drugs twee liedjes uitbrengt die een album niet haalden, zijn deze nog altijd heel schoon.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The War On Drugs en meer naar Live /s Live 2023!

Heel wat nieuws rond Live /s Live. Het festival dat in juni zijn eerste editie kende met namen als The National en…
AlbumsRecensies

Nightlands - Moonshine (★★★): De vocals nemen de bovenhand

Zo’n twee weken geleden waren we met zijn allen nog aan het genieten van het betoverende concert van The War on Drugs…
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 3): De laatste dag gedomineerd door vrouwen

De laatste dag van Down The Rabbit Hole was aangebroken. Niet iedereen was even fit meer, maar dat mag de pret niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.