Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo – “Prachtig”

© CPU – Chris Stessens

Er zijn weinig festivals die afgelopen zomer geen bezoek kregen van Chibi Ichigo. En als ze er al stond, dan sloeg ze vaak vriend en vijand met verstomming. Met Sabina, een debuutplaat die het levenslicht nog niet eens zag, liet de Hasseltse al heel wat festivalgangers uit de bol gaan, met als hoogtepunt een headlineshow in de Club op Pukkelpop. Dat de nieuwe nummers dus nu al aanslaan, voorspelt in elk geval al veel goeds voor de rest van het album. Eerdere voorsmaakjes “Paranoia” en “GRACHT” krijgen daarom nu een opvolger, in de vorm van setopener “Prachtig”.

Dat Chibi voor haar debuutalbum samenwerkte met haar vriend UM! en Jeroen De Pessemier (The Subs), straalt ook van deze nieuwe single af. Met “Prachtig” katapulteert ze je namelijk meteen een donkere club in aan de hand van donkere beats die gigantisch hard binnenkomen. Toch is de single, naast een dikke dansschijf, ook een uiting van dankbaarheid op alles wat de zangeres al bereikte de afgelopen jaren. Dat vertaalt zich in een metaforisch verhaal over het zaaien van wensen, waar nu de vruchten van worden geoogst. Trots mag ze daar in elk geval zeker op zijn, en ondanks dat ze het klaarblijkelijk niet wil, verdient Chibi Ichigo toch een schouderklop. Eentje om het clubseizoen mee in te duiken dus.

Sabina verschijnt op 14 oktober. Op 9 november stelt Chibi Ichigo dat album voor in de Beursschouwburg in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1966 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo & Sophie Straat - "ENERGIE"

De ster van Chibi Ichigo fonkelt al even boven het Nederlandstalige muzieklandschap. Waar ze eerst opviel met haar energieke liveshows, zette ze…
InstagramLiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 1): Bonte verzameling van acts

Bij deze warme temperaturen worden zware fysieke inspanningen eigenlijk afgeraden, maar dat is buiten Rock Zottegem gerekend. Het festival aan de Bevegemse…
InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Trix (Club): Tedere stem versus dreunende beats

Chibi Ichigo, de Limburgse zangeres-rapster met Oezbeekse roots, is een groeiend talent in de Belgische elektroscene. Afgelopen oktober bracht ze met SABINA een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.