Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo – “Paranoia”

© CPU – Stijn Verbruggen

Wie afgelopen zomer op een of ander alternatief festival was, had een relatief grote kans om Chibi Ichigo op de affiche te zien. Het muzikale project van Sabina Nurijeva surft sinds eind vorig jaar op een overweldigende populariteitsgolf, waarmee de Limburgse geleidelijk aan het hele land overspoelt. Nadat ze deze lente samen met haar vriend Umi Defoort het indrukwekkende CHIBUMIVERSE uitbracht, trekt de zangeres de schijnwerpers nu weer naar zichzelf. Er zit namelijk heel wat nieuw materiaal aan te komen, getuige ook haar concerten van de laatste paar maanden, en een van de indrukwekkendste nummers in die liveset was telkens weer “Paranoia”. Het nummer werd geproducet door UM! en One Track Brain, beter bekend als Jeroen De Pessemier van The Subs, en is met andere woorden een knaller van formaat.

Al vanaf de eerste seconde dringen de donkere, mysterieuze en pompende beats je gehoorkanalen binnen, waardoor de haren op je armen rechtop gaan staan. Na die duistere intro wordt Chibi’s herkenbare stem aan het geheel toegevoegd. ‘Zondig nu, bid later’, vertelt ze op een intrigerende manier, terwijl de spanning alsmaar blijft opbouwen. Terwijl er op de achtergrond wat ijzige toetsen binnendringen, wordt de stem van de Limburgse alsmaar angstaanjagender, waarna de track plots helemaal losbarst. De invloeden van UM! en One Track Brain spelen hierin vanzelfsprekend een gigantische rol, maar het is de combinatie van alles die van “Paranoia” Chibi’s beste werk tot nu toe maakt. Een nummer dat zowel donkere clubs als grote weides aan het dansen kan krijgen, met schizofrene randjes en vooral heel veel sfeer. We kunnen je nu al verzekeren: op het podium is dit, inclusief dansers, het hoogtepunt van de show.

“Paranoia” is de eerste single van Chibi’s debuutalbum, al zijn daar momenteel nog geen details rond bekend.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo & Sophie Straat - "ENERGIE"

De ster van Chibi Ichigo fonkelt al even boven het Nederlandstalige muzieklandschap. Waar ze eerst opviel met haar energieke liveshows, zette ze…
InstagramLiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 1): Bonte verzameling van acts

Bij deze warme temperaturen worden zware fysieke inspanningen eigenlijk afgeraden, maar dat is buiten Rock Zottegem gerekend. Het festival aan de Bevegemse…
InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Trix (Club): Tedere stem versus dreunende beats

Chibi Ichigo, de Limburgse zangeres-rapster met Oezbeekse roots, is een groeiend talent in de Belgische elektroscene. Afgelopen oktober bracht ze met SABINA een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.