Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six – “No Future? Yeah Right” (feat. Rou Reynolds)

© CPU – Toon Miermans

Het vijftal You Me At Six draait al meer dan een decennium mee als vaste waarde in de Britse poprock, maar lijkt vooralsnog geen grote doorbraak over de landsgrenzen heen te kennen. Toch zijn ze intussen bijna toe aan hun achtste studioalbum dat in juli werd aangekondigd en Truth Decay zal heten. Hun eerste single van dat album, “Deep Cuts”, klonk alvast als een veelbelovende voorproever en de nieuwe song “No Future? Yeah Right” doet daar nog een schepje bovenop.

“No Future?” begint wat buitenaards, maar komt vrij meteen in een energieke flow terecht door de sterke riff die ons de volle drie minuten meevoert. De bridge van het nummer is licht gepeperd met een elektronische melodie, vermoedelijk onder invloed van Rou Reynolds z’n eclectische muzieksmaak die hij ook als frontman bij Enter Shikari introduceerde. Doe daar nog eens de sterke lyrics bij en je hebt er eentje die over menig concertzalen en festivalweides vlot zal weerklinken. Zoals we van de band gewoon zijn komen ze met attitude onder een sausje van herkenbare poprock, maar toch klinkt hun sound beter afgewerkt dan in vorig materiaal. Ook al is het nummer kort maar krachtig, wij krijgen alvast een positieve kick van deze strak uitgevoerde samenwerking tussen You Me At Six en Rou Reynolds en mogen ze dit zeker nog eens overdoen.

Het achtste album van You Me At Six, Truth Decay, verschijnt begin volgend jaar. Intussen is het uitkijken naar volgende singles.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “(pls) set me on fire”

Enter Shikari is back in business. De rockers uit Saint Albans waren de afgelopen maanden al te horen op samenwerkingen met WARGASM,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - "HeartLESS"

De Britse rockgroep You Me At Six heeft met het afgelopen jaar een drukke periode achter de rug. Het vijftal ging op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whitney - SPARK (★★★★): Vernieuwend en toch vertrouwd

De afgelopen weken stuurde Whitney reeds vijf nummers van hun toekomende album SPARK de wijde wereld in. We konden in die nummers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.