Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six – “Deep Cuts”

© CPU – Toon Miermans

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor You Me At Six. Met de aankondiging van hun achtste album Truth Decay eerder deze week wordt het hoofdstuk van Suckapunch afgesloten. De Engelse rockers timmeren al een tijdje aan hun weg en dat werkt een pak beter in hun thuisland dan op het vasteland. Nochtans hebben ze alles in huis om ook over het water potten te breken. Misschien oogsten ze meer succes met Truth Decay.

Wat we te horen krijgen, klinkt alvast veelbelovend. Het bevat een beetje van alles dat You Me At Six geweest is en altijd zal zijn; gelikte akkoorden, slimme refreinen, onmiskenbare melodieën en een attitude waar menigeen jaloers op zou zijn. Maar naast dat groot refrein dat een tijdje in je hoofd zal rondspoken, weerklinkt er een openingsriff die onmiskenbaar uit “Can’t Stop” van Red Hot Chili Peppers ontsnapt lijkt te zijn. Alsof het nog niet duidelijk genoeg was, keert deze riff doorheen het nummer geregeld weer. Het kan op zich de pret niet bederven want deze “Deep Cuts” is in zijn geheel echt een van de betere songs die You Me At Six ooit uitgebracht heeft.

Op dat nieuwe album Truth Decay is het nog tot begin volgend jaar wachten. De fans zullen zich nog even moeten verwarmen aan deze “Deep Cuts”, al zegt ons iets dat we tot dan nog wel een aantal singles te horen zullen krijgen. Goed begonnen is half gewonnen.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “(pls) set me on fire”

Enter Shikari is back in business. De rockers uit Saint Albans waren de afgelopen maanden al te horen op samenwerkingen met WARGASM,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - "HeartLESS"

De Britse rockgroep You Me At Six heeft met het afgelopen jaar een drukke periode achter de rug. Het vijftal ging op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - “No Future? Yeah Right” (feat. Rou Reynolds)

Het vijftal You Me At Six draait al meer dan een decennium mee als vaste waarde in de Britse poprock, maar lijkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.