Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sorry – “Key To The City”

Een groep jeugdvrienden die samen momenteel de tijd van hun leven hebben, daarvoor hoeven ze zich alvast niet te excuseren. De Londense band Sorry kwam in hun begindagen op de radar van het platenlabel Domino terecht en dat louter dankzij wat losse singles op het internet. Gelukkig bleef het niet bij die nummers en bracht de band in 2020 hun debuutplaat 925 uit. Twee en een half jaar later is het tijd om daar een vervolg aan te breien met Anywhere But Here, dat vanaf 7 oktober overal te beluisteren zal zijn. Na “There’s So Many People That Want To Be Loved” en “Let The Lights On” is er met “Key To The City” een derde voorbode, die de lat nog een stukje hoger legt.

Op “Key To The City” klinkt de band iets terughoudender en dromeriger, al bedriegt de schijn wel een beetje. Het begin is dan nog redelijk intiem, je merkt toch al vrij snel dat het vijftal geleidelijk aan het opbouwen is richting een kleine climax. Het refrein is het kantelpunt in “Key To The City” waar het nummer helemaal openbreekt en een heerlijk onbesuisde richting op gaat. Hoekige gitaarakkoorden, metronomisch drumwerk en – uiteraard – meeslepende meerstemmige zanglijnen zorgen voor een opwindend laatste derde van het nummer waar Sorry helemaal op kruissnelheid is. De Britse band heeft duidelijk hun draai gevonden en heeft meer dan ooit hun sleutel naar succes gevonden.

Anywhere But Here verschijnt op 7 oktober. Op zaterdag 11 februari staan ze in de Club van de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Normandie - "Sorry"

Veel geheimen heeft de Zweedse band Normandie niet meer te verbergen in aanloop van hun nieuw album Dopamine. Het drietal loste sinds deze…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 3): Tot het einde goed

De negende editie Best Kept Secret is intussen weer op haar einde gekomen. Op de derde en laatste dag van het festival…
InstagramLiveRecensies

Sorry @ Ancienne Belgique (AB Club): Geen excuses nodig

Eind vorig jaar verscheen met Anywhere But Here de tweede plaat van Sorry. De band uit Londen brengt die plaat mee op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.