Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sorry – “Key To The City”

Een groep jeugdvrienden die samen momenteel de tijd van hun leven hebben, daarvoor hoeven ze zich alvast niet te excuseren. De Londense band Sorry kwam in hun begindagen op de radar van het platenlabel Domino terecht en dat louter dankzij wat losse singles op het internet. Gelukkig bleef het niet bij die nummers en bracht de band in 2020 hun debuutplaat 925 uit. Twee en een half jaar later is het tijd om daar een vervolg aan te breien met Anywhere But Here, dat vanaf 7 oktober overal te beluisteren zal zijn. Na “There’s So Many People That Want To Be Loved” en “Let The Lights On” is er met “Key To The City” een derde voorbode, die de lat nog een stukje hoger legt.

Op “Key To The City” klinkt de band iets terughoudender en dromeriger, al bedriegt de schijn wel een beetje. Het begin is dan nog redelijk intiem, je merkt toch al vrij snel dat het vijftal geleidelijk aan het opbouwen is richting een kleine climax. Het refrein is het kantelpunt in “Key To The City” waar het nummer helemaal openbreekt en een heerlijk onbesuisde richting op gaat. Hoekige gitaarakkoorden, metronomisch drumwerk en – uiteraard – meeslepende meerstemmige zanglijnen zorgen voor een opwindend laatste derde van het nummer waar Sorry helemaal op kruissnelheid is. De Britse band heeft duidelijk hun draai gevonden en heeft meer dan ooit hun sleutel naar succes gevonden.

Anywhere But Here verschijnt op 7 oktober. Op zaterdag 11 februari staan ze in de Club van de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sorry - Anywhere But Here (★★★½): Excuses aanvaard

Het zal je maar overkomen. Je werkt jaren lang toe naar een debuutalbum en dropt hier en daar uitstekende singles. Wanneer de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sorry - "Let The Lights On"

Sorry is zonder enige twijfel een woord dat te vaak gebruikt wordt. Of Asha Lorenz en Louis O’Bryen daarom besloten om hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "Cool It Kid" (feat. Asha Lorenz)

Sports Team is zo’n band die aan de vooravond van zijn grote doorbraak stond, maar nooit echt kon profiteren van de release…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.