Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boston Manor – “Inertia”

© CPU – Cédric Depraetere

Eerder dit jaar bewezen de Britten van Boston Manor op Graspop hoe entertainend poppunk nog altijd kan klinken. Met een ongelofelijke energie en charisma brachten ze nummers uit alle uithoeken van hun discografie. Nog altijd nagenietend van deze show luisterden we iets later die zomervakantie naar hun single “Passenger“. Hoewel deze iets braver en platter was dan hun eerdere werk, bleven we hooked door het catchy, opbeurende refrein. Nu brengen ze ons een vierde single “Inertia” van hun aanstaande album Datura.

“Inertia”, wat onveranderd blijven betekent, ruilt de intense vibe die de heren in veel van hun muziek verwerken in voor tederheid. Geen zware uithalen en complexe lagen muziek, maar een single die heel kwetsbaar aanvoelt. Al van bij de eerste gitaargeluiden wordt een soort kalmte gecreëerd die de unieke stem van zanger Henry op de voorgrond plaatst. Dit, gecombineerd met het atmosferische einde die je in stilte achterlaat, maakt “Inertia” een zeer sterk nummer. De tracklist van hun aanstaande album geeft al weg dat de heren hiermee zullen afsluiten, wat ons een zeer goede keuze lijkt.

Datura komt op 14 oktober uit via Sharptone Records. Wie deze single live wil horen hoeft ook niet lang meer te wachten. Op 24 oktober komen de Britten namelijk naar de Trix in Antwerpen en op 1 november naar Tivoli Vredenburg te Utrecht, als voorprogramma van hardcoregrootheden Alexisonfire.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

50 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
LiveRecensies

Alexisonfire @ Trix: Hypnotiserende nostalgie

Dat Alexisonfire onzekere tijden heeft gekend, weet intussen iedere fan van het vijftal. Tien jaar geleden hield de band namelijk even op…
AlbumsRecensies

Boston Manor – Datura (★★★★): Poppunk in een duister jasje

De Britten van Boston Manor zijn intussen geen onbekenden meer. Ze worden door zowel fans als recensenten op handen gedragen en bewezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.