Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark – “Destroy the World” (feat. Dinosaur Pile-Up)

© Rob Crawford

De carrière van Jaws The Shark lijkt alleen maar groter te gaan worden. Nadat het soloproject van Olly Bailey vorig jaar zijn eerste ep uitbracht bij Nice Swan Records, komt er dit jaar een nieuwe aan bij So Recordings. Zo lijkt hij toch de kaart van een iets groter publiek te gaan trekken en dat is meer dan terecht. De eerste single die we uit die nieuwe ep te horen krijgen, is er eentje met Dinosaur Pile-Up. De samenwerking kwam tot stand nadat Olly de single liet horen aan Matt Bigland van Dinosaur Pile-Up en die was zo enthousiast dat hij maar al te graag een strofe wilde inzingen. Het resultaat is “Destroy The World” en dat klinkt exact hoe je het verwacht; grungy met de nodige gitaren!

Met een stevige fuzz op de gitaar schiet “Destroy The World” meteen vettig uit de startblokken. De vocals van Bailey geven het een ninetiesvibe waardoor bands als Weezer en Bush al snel komen bovendrijven. Eens het refrein zich mengt in het geheel, krijgen we zelfs iets catchy te horen. Het is namelijk zo dat de single zich na enkele keren luisteren in je hoofd nestelt. De unieke vocals van Dinosaur Pile-Up geven de single nog een extra dynamiek waardoor alles eigenlijk perfect lijkt samen te komen. Een vuile grungerocker van Jaws The Shark waarmee de man aantoont dat hij wel weet hoe hij een goeie rocksong schrijft.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3469 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws the Shark - "Cold Feet"

Naam en faam maken bij het grote publiek is voor Jaws the Shark voorlopig nog niet gelukt, maar catchy knallers lossen, doet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws the Shark - "Erase Myself"

Jaws The Shark, het soloproject van singer-songwriter Olly Bailey, werd enkele maanden geleden aangekondigd als het nieuwe pronkstuk van indielabel Nice Swan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jaws the Shark - "Loose Change"

Een nieuwe week, een nieuwe klepper van Nice Swan Records. Deze keer is het de beurt aan Jaws the Shark, het soloproject…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.