Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark – “Lately”

© Rob Crawford

Van de film Jaws krijgen we nog steeds koude rillingen, van Jaws The Shark eerder een warm gevoel. De band van de Londenaar Olly Bailey heeft met Jaws The Shark en Lie To Me al twee ep’s uitgebracht. Er wordt door Bailey nu vlijtig geknutseld aan het debuutalbum Wasteland dat vanaf 19 juli overal zal kunnen beluisterd worden. Met “California” en “Got It Made” werden al twee singles vooruitgeschoven en nu komt daar “Lately” bij.

Het blijft alweer verbazen hoe Amerikaans de muziek van Jaws The Shark klinkt. Van een Londenaar verwachten we eerder grauwe, kille muziek en Bailey blijkt net het omgekeerde te maken. We stellen ons een meute blonde surfers voor met een heerlijk ouderwetse ghettoblaster die de muziek van Jaws The Shark met de wind laat meedrijven. De opzet van de nieuwe compositie is op zich eenvoudig en dat bedoelen we zeker niet denigrerend. “Lately” werd samengesteld met de gebruikelijke rockinstrumenten en kan bogen op een heel toffe, goed draaiende samenzang. Jaws The Shark kleurt netjes binnen de lijntjes met strofe, refrein en bruggetje, maar waar tienduizenden bands dit zonder resultaat proberen, maakt de band rond Bailey er een toffe meezinger van. De laatste minuut wordt er op de achtergrond nog een mooi synthgeluid tegenaan gegooid en het werkt gewoon echt heel goed. Dit is samengevat een tof en poppy rocknummertje!

Op 19 juli wordt het debuutalbum Wasteland voorgesteld.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark - "California"

Jaws The Shark was een hersenspinsel van Steven Spielberg dat er nog steeds voor zorgt dat badgasten beginnen te flippen wanneer visjes…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark - “Destroy the World” (feat. Dinosaur Pile-Up)

De carrière van Jaws The Shark lijkt alleen maar groter te gaan worden. Nadat het soloproject van Olly Bailey vorig jaar zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.