Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark – “Last Train to Santa Fe”

© Rob Crawford

Jaws The Shark, het alter ego van de Londenaar Olly Bailey, heeft dit jaar al enkele knappe singles uitgebracht die zijn debuutalbum Wasteland mogen inleiden. Vooral met de nummers “California” en “Lately” lijkt het alsof de Engelsman in het verkeerde en te koude kikkerlandje is geboren. Jaws The Shark maakt soms onversneden Americana en nadien opeens echte Amerikaanse college rock. Het succes van de man blijft gestaag groeien wanneer we de cijfers van de streaminglijsten onder de loep nemen, en dat is meer dan verdiend.

“Last Train to Santa Fe” is tot nu toe de meest Amerikaanse worp die Jaws The Shark het publiek al geschonken heeft. Het nummer begint in de allerbeste folktraditie met een gitaarstuk dat het perfect zou doen in de spaghettiwesterns van Sergio Leone. Na een halve minuut komen de drums er netjes bij en dan is Bailey zijn gedachten en gevoelens al aan het wegzingen. Bailey meldt in interviews over de song dat hij inspiratie vond bij Nick Cave, en we willen dit zeker niet tegenspreken, maar wij zien er toch vooral de ziel in van Johnny Cash en Mark Lanegan. Pal op de tweede minuut bouwt Jaws The Shark de song opeens om tot een vette rocksong door een splijtende gitaarsolo. Knap hoe de countrysfeer opeens verandert naar stadionrock door die coole vondst. De meeste countrynummers blijven volgens de wetten van het genre voortkabbelen maar Jaws The Shark durft dus de hele song een dikke minuut helemaal om te draaien. Eindigen doet de zanger met een laatste keer te vertellen dat de laatste trein naar de hoofdstad van New Mexico nu wel degelijk vol steenkool is gestouwd. We weten niet waar de rit van deze stoomtrein uiteindelijk zal eindigen.

Voor de uitgave van het debuutalbum Wasteland is het einde wel in zicht. Jaws The Shark heeft dit laten inplannen op 19 juli.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark - "Lately"

Van de film Jaws krijgen we nog steeds koude rillingen, van Jaws The Shark eerder een warm gevoel. De band van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaws The Shark - "California"

Jaws The Shark was een hersenspinsel van Steven Spielberg dat er nog steeds voor zorgt dat badgasten beginnen te flippen wanneer visjes…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.