Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Cool Greenhouse – “Hard Rock Potato”

© Jack Parker

Laat je niet in de maling nemen, The Cool Greenhouse is noch een hardrockband, noch een band die draait rond de favoriete knol van de doorsnee Vlaming. Wat ze daarentegen wél zijn, is een postpunkband met een gezonde portie humor en een heel catchy sound. Single “Alexa” toonde bijvoorbeeld reeds aan dat hun repetitieve en hoekige sound zeer sterk klonk in combinatie met de absurde parlando van frontman Tom Greenhouse. Ook het naamloze debuutalbum kreeg op die manier heel wat positieve aandacht binnen de alternatieve muziekwereld. Na enkele weken van aardappelgerelateerde teases op de sociale media van de band, is de band nu ook terug met gloednieuw werk.

“Hard Rock Potato” zet de trend van vroeger gewoon vlotjes voort. Greenhouse brabbelt bijvoorbeeld nog steeds even gezapig door over koetjes en kalfjes, al verstopt hij hier en daar al eens een sneer richting de Britse overheid. Ook de sound klinkt even sterk als vroeger, zij het zelfs nog overtuigender. “Hard Rock Potato” is namelijk een stukje gelaagder en gedurfder dan we van de band gewend zijn, dit keer zelfs met de nodige vreemde geluidjes die tussen de gitaren door wriemelen. The Cool Greenhouse klinkt met andere woorden sterker dan ooit, dus het wordt alweer reikhalzend uitkijken naar het aankomende album.

Sod’s Toastie, de opvolger van hun debuutalbum, verschijnt op 11 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

The Cool Greenhouse @ Botanique (Witloof Bar): De natuurlijke habitat

Het heeft niet lang geduurd, maar eindelijk kon The Cool Greenhouse een zaal in België uitverkopen. Hun vorige passages in onder andere…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Cool Greenhouse - Sod's Toastie (★★★★½): De vervolmaking van een postpunk-unicum

Er komen dezer dagen griezelig veel postpunkalbums uit, die vaker wel dan niet ook griezelig hard op elkaar lijken. Een band die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.