Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Cool Greenhouse – “Alexa!”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Cool Greenhouse – “Alexa!”

Toen The Cool Greenhouse enkele maanden geleden haar debuutalbum uitbracht, waren we ervan overtuigd dat het Londense vijftal niet gewoon het zoveelste postpunkbandje is. Een belangrijke reden daarvoor is dat de groep zich al vanaf het allereerste nummer een heel eigen geluid wist aan te meten, eentje van regenachtige repetitiviteit en kritische, vaak humoristische teksten die frontman Tom Greenhouse er zo monotoon en machinaal mogelijk uitperst. Begrijp ons niet verkeerd, de woorden ‘repetitief’ en ‘machinaal’ gebruiken we hier wel degelijk in een positieve context, gezien de steriele en chaotische postpunk van de band echt wel wist te boeien.

“Alexa!”, met extra aandacht voor het uitroepteken, is in dat opzicht meer van het goede. Het nummer opent erg strak met een snel vooruit denderende baslijn, waarover een verwrongen en flinterdunne riff het nummer dystopisch inkleurt. Greenhouse stelt intussen de meest onmogelijke vragen aan zijn voice assistant, terwijl een speelgoedorgeltje vrolijk voorbijhuppelt en het grappige tafereel verder van zijn sérieux berooft. ‘Alexa! Start the song from the beginning!’ ratelt Tom plots, waarna het nummer de resetknop indrukt en weer helemaal van nul begint. De gitaarlijn laat zijn hypnotiserende kracht steeds meer spreken, en terwijl ook Cortana en Google eraan moeten geloven spuwt ook de videoclip nu volop kritiek over de gejaagde, consumptiegerichte maatschappij van vandaag. “Alexa!” klinkt misschien minimalistisch, droog en kil, maar The Cool Greenhouse weet als geen ander hoe je met weinig heel veel kan doen, ook op dit nummer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

The Cool Greenhouse @ Botanique (Witloof Bar): De natuurlijke habitat

Het heeft niet lang geduurd, maar eindelijk kon The Cool Greenhouse een zaal in België uitverkopen. Hun vorige passages in onder andere…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Cool Greenhouse - Sod's Toastie (★★★★½): De vervolmaking van een postpunk-unicum

Er komen dezer dagen griezelig veel postpunkalbums uit, die vaker wel dan niet ook griezelig hard op elkaar lijken. Een band die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.