Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single NGHTMRE – “Trials” (feat. IDK)

Grote namen die rappen op zijn harde beats, dat lijkt het recept te worden van NGHTMRE. Na A$AP Ferg en Gunna is nu Amerikaanse rapper IDK aan de beurt. Samen met IDK brengt de Los Angeles native zijn nieuwe single “Trials” uit, wat onderdeel zal uitmaken van zijn langverwachte debuutalbum DRMVRSE. NGHTMRE, wiens echte naam eigenlijk Tyler Marenyi is, keert met deze song terug naar zijn roots en produceert een heus trapnummer. De beat was al een tijdje geleden geproducet, maar Tyler vond hem als gewone EDM-track niet sterk genoeg. Toen hij nummers van IDK beluisterde, wist hij meteen dat dit de perfecte match was en de rest is geschiedenis.

De intro van “Trials” is zeer aangrijpend en zet direct de toon voor het nummer. Het is een trapnummer dat gemakkelijk als strijdlied kan doorgaan voor iedereen die het moeilijk heeft of gehad heeft en vastberaden is uit die put te klimmen. Zo’n nummer dat je in de kleedkamer opzet net voor de match tegen je grootste rivaal moet spelen. Nochtans is een trapbeat niet de favoriete stijl van IDK, gezien de rapper meestal melodieuze hiphop-beats verkiest, maar nu zet hij een stap uit zijn comfortzone voor deze song. De tekst is wat je kan verwachten bij dit soort nummer, namelijk geen hoogstaande teksten, maar wel lyrics die het publiek laten weten dat er met IDK niet te sollen valt. Hij heeft zichzelf opgewerkt vanaf de bodem en we zullen het geweten hebben. Dat is echter helemaal niet erg want een stevig trapnummer heeft juist wat gangsterrap nodig. Als er ooit een nieuwe Fast and Furious uitkomt, dan moeten ze zeker NGHTMRE contacteren, want dit nummer zou perfect onder een racescène met onnodig veel ontploffingen passen.

Al bij al is dit een typisch nummer voor NGHTMRE. Waarschijnlijk wordt dit niet zijn nieuwste hit, maar het nummer grijpt wel je aandacht als je het voor de eerste keer hoort. Nu is het voor de fans van NGHTMRE in spanning afwachten tot 9 september want dan komt zijn debuutalbum DRMVRSE uit. Is de samenwerking met IDK een voorbode voor nog meer grote namen? Daar kunnen we enkel maar op hopen, het album belooft alleszins een mix te worden van trap afgewisseld met enkele stevige dubstep- en house-nummers.

NGHTMRE: Facebook / Instagram / Twitter / SoundCloud / Website
IDK: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDK – “Mr. Police”

Jason Aaron Mills, alias IDK, is ondertussen een gevestigde waarde in de Amerikaanse rapscene. Vorig jaar zakte hij nog af om de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phoebe Green - "IDK"

Geleidelijk aan wagen heel wat Britse festivalletjes zich aan de bekendmaking van hun affiches voor komende zomer. Ongeacht ze effectief zullen doorgaan…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.