Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marcus Mumford – “Grace”

© CPU – Ymke Dirikx

Niemand minder dan Marcus Mumford verraste ons een tijdje geleden met zijn solodebuutsingle “Cannibal“. Het afgelopen decennium bracht hij met zijn band Mumford & Sons de ene na de andere hitsingle uit. Denk maar aan nummers als “Little Lion Man“, “I Will Wait” en “The Cave“. Voortaan doet Mumford het dus echter zonder zijn Sons. Of deze carrièreswitch ook het definitieve einde betekent voor de band is nog onbekend. Wat wel zeker is, is dat het niet snel genoeg kan gaan voor Marcus. Met “Grace” laat hij een tweede voorsmaakje horen van (self-titled), dat op 16 september uitkomt.

In tegenstelling tot het rustige “Cannibal” valt Macrus Mumford met “Grace” meteen met de deur in huis. Het nummer klinkt als een klassieke rocksong. Daarbij komt ook nog eens kijken dat Mumford van elke zin een uithaal maakt. Tijdens het refrein gaat de melodie daarentegen liggen, een ietwat atypische keuze voor de zanger. Krachtige sing-a-longrefreinen zijn namelijk vaak de rode draad doorheen zijn muziek. Veel variatie is er in de song niet terug te horen, maar het is duidelijk dat Mumford met zijn solomateriaal nieuwe muzikale horizonten aan het verkennen is.

Het debuutalbum van Marcus Mumford, (self-titled), verschijnt op 16 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marcus Mumford - (self-titled) (★★★): Persoonlijker dan ooit

Marcus Mumford heeft officieel zijn houthakkershemd aan de kapstok gehangen. Voortaan gaat de Britse singer-songwriter even verder door het leven zonder zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marcus Mumford - "Better Off High"

Marcus Mumford doet het nu al even zonder zijn Sons, maar dat legde hem vooralsnog geen windeieren. Toch is het ons vooral…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Marcus Mumford - "Cannibal"

Er is goed nieuws en slecht nieuws voor de fans van Mumford & Sons. Het slechte nieuws is dat er de komende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.