Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Marcus Mumford – “Cannibal”

© CPU – Ymke Dirikx

Er is goed nieuws en slecht nieuws voor de fans van Mumford & Sons. Het slechte nieuws is dat er de komende tijd geen nieuwe muziek van de band meer zal verschijnen. De reden daarvoor brengt ons gelukkig meteen bij het goede nieuws, want bezieler Marcus Mumford heeft besloten om zelf even zijn horizonten te verkennen. De Brit begon dus begin vorig jaar met het opnemen van een eigen plaat, die in september het levenslicht zal zien. Samen met producer Blake Mills (o.a. Fiona Apple, Perfume Genius en Brittany Howard) bracht hij tijdens de coronapandemie (self-titled) tot stand. Voor aanvullende zanglijnen haalde de Brit overigens zijn adressenboekje boven, want ook voor Phoebe Bridgers, Clairo, Brandi Carlile en Monica Martin is er een plekje op de tracklist. Allemaal veelbelovend dus, en met “Cannibal” krijgen we nu een eerste impressie van hoe het geheel zal gaan klinken.

Op het debuut van Marcus wordt eigenlijk meteen duidelijk dat zijn solomuziek niet zo gek veel verschilt van die van Mumford & Sons. “Cannibal” hangt namelijk aan elkaar met een akoestische gitaar, aanvullende euforische synths en natuurlijk het herkenbare stemgeluid van de Brit. De single begint rustig, maar al snel krijg je het gevoel dat er op de achtergrond een grootse ontploffing zit te borrelen. Tegen het einde komt die er dan ook eindelijk door, waardoor “Cannibal” plots openbreekt in een groots indiefolknummer zoals dat bij Mumford & Sons ook al met regelmaat gebeurde. Een degelijke debuutsingle dus van Marcus Mumford, die een waardige introductie vormt voor zijn eigen hoofdstuk. Wij zijn alvast benieuwd naar hoe dit zal evolueren naar een groter geheel.

(self-titled) verschijnt op 16 september, waarna de man op tour trekt door het Verenigd Koninkrijk.

Facebook / Instagram

(self-titled) albumcover:

(self-titled) tracklist:

  1. Cannibal
  2. Grace
  3. Prior Warning
  4. Better Off High
  5. Only Child
  6. Dangerous Game (feat. Clairo)
  7. Better Angels
  8. Go In Light (feat. Monica Martin)
  9. Stonecatcher (feat. Phoebe Bridgers)
  10. How (feat. Brandi Carlile)

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1624 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marcus Mumford - (self-titled) (★★★): Persoonlijker dan ooit

Marcus Mumford heeft officieel zijn houthakkershemd aan de kapstok gehangen. Voortaan gaat de Britse singer-songwriter even verder door het leven zonder zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marcus Mumford - "Better Off High"

Marcus Mumford doet het nu al even zonder zijn Sons, maar dat legde hem vooralsnog geen windeieren. Toch is het ons vooral…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marcus Mumford - "Grace"

Niemand minder dan Marcus Mumford verraste ons een tijdje geleden met zijn solodebuutsingle “Cannibal“. Het afgelopen decennium bracht hij met zijn band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.