Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marcus Mumford – “Better Off High”

© CPU – Ymke Dirikx

Marcus Mumford doet het nu al even zonder zijn Sons, maar dat legde hem vooralsnog geen windeieren. Toch is het ons vooral op muzikaal vlak nogal onduidelijk wat nu het verschil precies is tussen de solomuziek van de man en die van zijn band. Hoe dan ook ziet het ernaar uit dat hij op (self-titled) vooral plaats maakt om eigen trauma’s te verwerken, gezien hij op “Cannibal” openlijk uitkwam voor het feit dat hij als kind seksueel werd misbruikt. Het belooft dus een diepgaande plaat te worden, waaruit we vandaag met “Better Off High” een derde voorsmaakje te horen krijgen.

Ook deze creatie kan muzikaal in hetzelfde rijtje als alle voorgaande singles, gezien het een subtiele gitaarlijn en heel wat andere folkelementjes zijn die het nummer dragen. Toch is het veelal Marcus’ herkenbare stemgeluid dat de bovenhand neemt en meer specifiek zijn uithalen in de refreinen. ‘What else can we trust?’, vraagt de man zich af, waardoor ook deze “Better Off High” een leuk en degelijk indiefolknummertje werd. Opnieuw is het niet echt duidelijk waar het verschil met Mumford & Sons ligt, maar dat zal de fans uiteindelijk een worst wezen. Met of zonder Sons, Marcus Mumford weet waarmee hij bezig is.

(self-titled) verschijnt op 16 september.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1571 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marcus Mumford - (self-titled) (★★★): Persoonlijker dan ooit

Marcus Mumford heeft officieel zijn houthakkershemd aan de kapstok gehangen. Voortaan gaat de Britse singer-songwriter even verder door het leven zonder zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marcus Mumford - "Grace"

Niemand minder dan Marcus Mumford verraste ons een tijdje geleden met zijn solodebuutsingle “Cannibal“. Het afgelopen decennium bracht hij met zijn band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Marcus Mumford - "Cannibal"

Er is goed nieuws en slecht nieuws voor de fans van Mumford & Sons. Het slechte nieuws is dat er de komende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.