Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “THE WALL”

© CPU – Olivier Bourgi

Een band gaat nooit stuk, al heb je een ongeluk. De waarheid kwam in 2003 effectief uit een kindermond, met de mannen van Kasabian nu als levend bewijs. Ondanks dat frontman Tom Meighan, overigens volledig terecht, uit de groep werd geflikkerd wegens schuldig bevonden aan huiselijk geweld, besloten de Britten alsnog om voorts muziek te blijven maken. Sterker nog, binnen een dikke week brengen ze zelfs een splinternieuwe plaat uit. Dat The Alchemist’s Euphoria weliswaar niet meteen het beste werk in de discografie wordt, ligt helaas wel al een tijdje vast.

Kasabian heeft met andere woorden zijn glans wat verloren, wat voorafgaande singles als “SCRIPTVRE” of “CHEMICALS” al wel duidelijk maakten. “THE WALL” is nu het vierde voorsmaakje, maar zoals verwacht wordt ook vandaag de middelmatige rode draad doorgetrokken. De nieuwste creatie van de Britten is daarom niet per se superslecht, maar om nu te zeggen dat er iets noemenswaardigs gebeurt… dat is ook weer te veel van het goede. Met “THE WALL” slaan Serge Pizzorno en co eigenlijk een dikke drie minuten op hetzelfde nageltje: een dromerige synth-ondertoon, wat aanvullende pianotoetsen en een groots doch melancholisch klinkende frontman. Dat zijn niet meteen de meest interessante ingrediënten, dus dan weet je wel dat het gerecht uiteindelijk redelijk smakeloos is.

The Alchemist’s Euphoria verschijnt op 5 augustus. Op 8 oktober staat de band in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1491 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kasabian - The Alchemist's Euphoria (★½): Enorm slap afkooksel van wat Kasabian ooit was

Juli 2020 zal voor altijd in de geheugens van de Kasabianfans gegrift staan. Zanger Tom Meighan werd toen namelijk uit de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "CHEMICALS"

Groepen die hun frontman verliezen of ze uit de groep gooien wegens ongepast gedrag en erna kiezen om door te gaan, verdienen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "SCRIPTVRE"

Even zag het ernaar uit dat het lot van Kasabian definitief bezegeld was. Zanger Tom Meighan werd in 2020 met zijn klikken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.